Ontdek de bever, de otter en de das in de Hunzevallei

30 augustus 2012

Ontdek de bever, de otter en de das in de Hunzevallei

Op 15 september vindt de Hunzeloop plaats in Zuidlaren. De Hunzeloop is een unieke gelegenheid om de natuurlijke leefomgeving van de bever, de otter en de das met eigen ogen te ervaren.

Al wandelend genieten van een van de mooiste natuurgebieden van Nederland met de kans een van deze prachtige dieren te zien. Natuur, cultuur en gezelligheid in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Voor diegene die een uitdaging zoeken is er de 25 of 40 kilometer route. Voor de minder geoefende wandelaar is er keuze uit afstanden van 5 tot 20 kilometer.  En voor hen die gebruik moeten maken van een rollator of een rolstoel of scootmobiel zij speciale routes van 2, tot 7,5 km.

Daarnaast is het die dag een en al activiteit en gezelligheid in Zuidlaren, want naast de wandeltocht is er ook een braderie en informatiemarkt met de bijbehorende gezelligheid in een sfeervolle omgeving.

Meer informatie kunt u vinden op  www.hunzeloop.nl. Het inschrijfgeld wordt gebruikt voor het in stand houden van de natuur in de Hunzevallei zodat we nog lang kunnen blijven genieten van dit bijzondere gebied.

De Hunzeloop wordt georganiseerd door Het Drentse Landschap en Het Groninger Landschap in samenwerking met veel vrijwilligers en de sponsors zodat zoveel van de opbrengst terug kan vloeien naar het gebied.

Het organisatie comité van de Hunzeloop nodigt iedereen dan ook van harte uit om mee te doen en heet u graag welkom op zaterdag 15 september in Zuidlaren.