

Zoeken
18 mei 2016
Aan de slag voor een gifvrije tuin
Het water van de Drentse beken is vervuild met het bestrijdingsmiddel glyfosaat. Particulieren gebruiken deze gifstof om onkruid van hun terras of oprit te verwijderen. De Natuur en Milieufederatie Drenthe maakt zich sterk voor verbetering van de waterkwaliteit in Drenthe. Zaterdag 4 juni geeft onkruidcoach Marieke van Lommel tips aan inwoners van Assen-Oost om gifvrij te tuinieren.
Inwoners uit Assen-Oost kunnen zich inschrijven voor een gratis advies over hun eigen tuin van onkruidcoach Marieke. Zaterdag 4 juni gaat Marieke met haar bakfiets de wijk door en geeft tips voor gifvrij tuinieren.
Glyfosaat vormt een bedreiging voor planten en dieren die in beken voorkomen. Glyfosaat is te vinden in onder andere het bestrijdingsmiddel Roundup. Maar niet alleen voor de natuur, ook voor onze drinkwatervoorziening is deze gifstof een bedreiging. Om het water uit de Drentsche Aa geschikt te maken als drinkwater moet het Waterbedrijf Groningen hoge kosten maken.
Het gebruik van bestrijdingsmiddelen om onkruid te verwijderen is niet nodig. Onkruid voorkomen begint bij een goede inrichting van de tuin. Kies een zonnige plek voor het gazon en vermijd onnodige verharding. Gebruik worteldoeken en veeg de stoep regelmatig. Denk verder aan het planten van bodembedekkers of bijvoorbeeld de toepassing van houtsnippers. Op de website www.nmfdrenthe.nl/gifvrijetuin vindt u meer informatie en tips.
Opgeven onkruidcoach
Opgeven voor een bezoek van de onkruidcoach kan tot en met donderdag 2 juni. Stuur een mail met uw adresgegevens naar info@nmfdrenthe.nl. Marieke komt ongeveer 15 minuten in uw tuin om u persoonlijk te voorzien van tips om aan de slag te kunnen gaan met gifvrij tuinieren.