Nieuw in Drenthe: Energie Coöperatie Drentse Aa

30 juni 2015

Nieuw in Drenthe: Energie Coöperatie Drentse Aa

Drenthe is een energie coöperatie rijker: De Energie Coöperatie Drentse Aa. EC Drentse Aa wordt door het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe van de Natuur en Milieufederatie Drenthe ondersteund. Wij helpen met kennis, voorbeelden en met communicatie. Het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe is speciaal opgericht om de vele tientallen energie initiatieven verder te helpen.

Al meer dan 70 lokale werkgroepen, stichtingen en coöperaties zijn in Drenthe bezig met energiebesparing en de opwekking van duurzame energie, en de beweging groeit nog volop.

Eén van de nieuwste initiatieven bevindt zich in de gemeente Tynaarlo, waar al  in 2014 een eerste werkgroep van is gestart door bewoners uit Eelde, Paterswolde en Vries. Het doel van deze werkgroep  was om duurzaamheid in meest brede zin van het woord te bevorderen in Tynaarlo. De groep heeft de ambitie uitgesproken om van onderop een beweging in gang te zetten die uiteindelijk moet leiden tot een energieneutraal en duurzaam Tynaarlo. Hiervoor hebben de deelnemers in 2015 uiteindelijk een officiële Energie Coöperatie opgericht.

De coöperatie heeft als ambitie om de verbindende en enthousiasmerende partij te zijn die actief voor de regio Drentse Aa inhoud en vorm geeft aan duurzaamheid. De coöperatie wil zoveel mogelijk mensen mobiliseren en focust zich voornamelijk op (zonne-)energie. Verder biedt ze hulp en ondersteuning aan lokale initiatieven. De coöperatie wil daarom graag contact met bestaande en nieuwe duurzame initiatieven in Tynaarlo.

Via de EC Drentse Aa kun je klant worden van NLD Energie. NLD Energie is een energieleverancier zonder winstoogmerk uit Noord-Nederland en is volledig eigendom van drie provinciale coöperaties. Door klant te worden bij NLD Energie krijg je niet alleen duurzame stroom uit Noord-Nederland, maar versterk je ook de coöperatie. Voor elk lid ontvangt de coöperatie namelijk een bijdrage die zij kan inzetten voor nieuwe duurzame projecten.

 

Meer informatie