Natuur en Milieufederatie Drenthe timmert aan de groene weg

21 september 2013

Natuur en Milieufederatie Drenthe timmert aan de groene weg

Via deze Ziezo houden we u regelmatig op de hoogte van het natuur- en milieunieuws en onze activiteiten. Het komende kwartaal staat er weer veel te gebeuren.  Zo presenteren we binnenkort de resultaten van landschappelijke inpassing bedrijventerreinen, werken we in de Veenkoloniën aan nieuw energieperspectief en ondersteunen we met ons ‘Servicepunt’ vele lokale initiatieven voor een duurzame energieopwekking.

Natuurlijk werken we op veel plekken ook meer achter de schermen aan een mooi en duurzaam Drenthe.  Met de provincie en de partners van het Groenmanifest van Drenthe werken we aan combinaties van nieuwe natuur en duurzame landbouw. De komende tijd zal ammoniak daarin een belangrijk thema zijn. Met een grasatelier nemen we de giga-CO2 uitstoot van de grasdrogerijen onder de loep.

Een overzicht van onze themabijeenkomsten en publieksactiviteiten treft u bijgaand aan. Wilt u op de hoogte blijven van al onze activiteiten en ook persoonlijke uitnodigingen ontvangen, meld u dan aan als supporter.

Datum Activiteit Voor wie
2 oktober Het grote Noordelijke landbouwdebat. Georganiseerd door LTO Noord en de noordelijke Natuur- en Milieufederaties in samenwerking met het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant. Iedereen welkom.
10 oktober Onthulling zonnepanelen op Jan Thiesschool te Rolde. 8.30 uur. Iedereen welkom.
11 oktober Bijeenkomst over ecologisch groenbeheer, Streekmuseum De Wemme in Zuidwolde. Voor genodigden.
15 oktober Wolvenlezing Zorgvlied. Aanmelden via het formulier op onze website
16 oktober Wolvenlezing Borger. Aanmelden via het formulier op onze website
18 oktober Wolvenlezing Assen. Aanmelden via het formulier op onze website
26 oktober Nacht van de Nacht. Publiekscampagne. Kijk op www.nachtvandenacht.nl voor activiteiten bij u in de buurt. Iedereen welkom.
30 oktober Werkconferentie Energie lokaal Drenthe te Beilen. Aanmelden via het formulier op onze website.
13 november Grasconferentie Melkfabriek Bunne. Voor genodigden.