Natuur en Milieufederatie Drenthe presenteert DOEN

26 september 2011

Natuur en Milieufederatie Drenthe presenteert DOEN

DOEN is het nieuwe magazine voor ondernemers in Drenthe. Het magazine is een bundeling van mogelijkheden om duurzaam te ondernemen in Drenthe. DOEN laat de duurzame ondernemers zelf aan het woord en presenteert nieuwe en interessante projecten. De Natuur en Milieufederatie Drenthe laat samen met het bedrijfsleven zien dat Drenthe al vele voorbeelden van duurzaam ondernemen rijk is.

In het eerste nummer geeft Jan Willem Lobeek, secretaris VNO-NCW Noord, zijn visie op het thema duurzaam ondernemen. Als voorbeeld komt o.a. het bedrijf API in Emmen aan bod. Dit bedrijf doet onderzoek naar toepassingen van nieuwe soorten polymeren (kunststoffen) van biologische oorsprong (bijvoorbeeld maïszetmeel). Verder staan in dit magazine de bedrijven Watter uit Emmen, Camping Thyencamp uit Laaghalerveen en Kalkzandsteenfabriek Calduran in de schijnwerpers. Calduran maakt van sloopafval nieuwe kalkzandstenen voor de bouw.

DOEN wordt in week 39 verspreid onder alle Drentse bedrijven met meer dan drie werknemers. Onder ‘meer informatie’ vindt u een link om het magazine online in te kijken. Uiteraard is het ook mogelijk om bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe een exemplaar op te vragen via info@nmfdrenthe.nl.

Het volgende nummer van Doen komt halverwege december uit. Heeft u een idee voor een goed onderwerp of een interessant duurzaam bedrijf? Neem dan contact met ons op via c.teule@nmfdrenthe.nl.