Nacht van de Nacht dit jaar op 29 oktober

13 april 2011

Nacht van de Nacht dit jaar op 29 oktober

Utrecht, 13 april 2011  – Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar weer meedoen aan allerlei activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht op 29 oktober. In deze nacht, waarop de wintertijd ingaat, zal de zevende editie van de Nacht van de Nacht plaatsvinden. Er worden weer vele duizenden bezoekers verwacht op nachtactiviteiten in alle provincies. Vorig jaar trok de Nacht ruim vijfentwintigduizend bezoekers. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland ‘duistere activiteiten’ georganiseerd zoals met de nachtwachter het bos in, workshops nachtfotografie, duistere theatervoorstellingen, avondexcursies per boot en op pad gaan met de schemerschim.

De Nacht van de Nacht is een ‘gevestigd’ evenement geworden en heeft lichtvervuiling op de agenda van gemeenten, bedrijven en beleidsmakers gezet. Het gaat om het terugdringen van onnodige verlichting van kassen, openbare verlichting, reclameverlichting en verlichting van kantoren. Zo kan in veel gevallen de verlichting van straatlantaarns worden gedimd of reclameverlichting vanaf middernacht gedoofd.

Deze vooraankondiging is uitgegeven door Natuur & Milieu en De Natuur en Milieufederaties.