Nacht van de Nacht 2017 donkerder dan ooit

25 oktober 2017

Nacht van de Nacht 2017 donkerder dan ooit

Op zaterdag 28 oktober wordt voor de 13e keer de Nacht van de Nacht georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties.  Afgelopen jaar was de Nacht al groter dan ooit met 470 evenementen en 178 plekken waar gemeenten en bedrijven de lichten doofden. Dit jaar gaan op meer dan 290 plekken de lichten uit.  Uniek is dat Interbest alle lichtreclames en reclamezuilen dooft vanaf 21 uur. Tevens wordt er een recordaantal van 475 activiteiten georganiseerd in het donker en daar komen er per dag nog nieuwe bij. Dit jaar doen er  voor het eerst ook 71 restaurants mee. Deze hebben zich aangemeld na een gezamenlijke oproep van Horeca Nederland en de Natuur en Milieufederaties aan de Nederlandse restaurants. In ieder provincie kun je romantisch dineren in een van de nachtrestaurants. Aanmelden kan nog via www.nachtvandenacht.nl

Nacht van de Nacht
Dit jaar organiseren de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht voor de 13e keer. Ons land is een van de lichtste ter wereld, dat kan veel minder en duurzamer. Door aanlichting en reclameverlichting ’s nachts te doven en door bestaande verlichting vaker te dimmen of aan te laten gaan als er iemand langs komt kan er veel geld en energie worden bespaard.

Bijzondere activiteiten in Drenthe
Dit jaar staan er weer 25 bijzondere activiteiten in Drenthe in de planning tijdens de Nacht van de Nacht. Zo kan je meedoen met een nachtelijke treinrit met aansluitend een nachtwandeling. Het spoor werd vroeger gebruikt voor de turftransport en ligt in het mooie Griendtsveennatuurgebied. Op meerdere plekken kun je bijzondere nachtwandelingen maken. Op het Noordsche Veld bij Norg bijvoorbeeld wandel je mee met de boswachter en ervaar je tijdens een nachtelijke picknick hoe je smaakpapillen extra gestimuleerd worden in het donker. Bijzonder is ook de openstelling van molen De Arend in Coevorden tot middernacht. Bezoekers kunnen het verschil ervaren tussen kunstlicht en donker en bij voldoende wind zal de molen draaien en kunnen buiten bij heldere hemel de sterren worden bekeken.

Speciaal voor de Nacht van de Nacht gaat op verschillende plekken in de provincie het licht uit. De gemeente Borger-Odoorn dooft de verlichting van het gemeentehuis en een kerk en vier restaurants zetten de gewone lampen uit en serveren een diner bij kaarslicht.

Nacht van de Nacht fotowedstrijd
De Natuur en Milieufederaties organiseren tijdens de Nacht van de nacht een fotowedstrijd. Iedereen die tijdens de nacht foto’s deelt via social media met #nachtvandenacht maakt kans op een van de 12 WakaWaka’s, een handige lamp op zonne-energie. En de fotograaf met de mooiste foto mag iedere nacht in vervolg genieten van een  sterrenplafond.

Voor alle activiteiten, kijk op www.nachtvandenacht.nl.