Midden-Drenthe een stap duurzamer

2 juli 2015

Midden-Drenthe een stap duurzamer

De drie duurzame dorpen Hooghalen, Bovensmilde en Balinge richten gezamenlijk elk een Energie Coöperatie op. De dorpen hebben hebben grote ambities om de streek te verduurzamen; van zonnepanelen op het dorpshuis tot het voorzien in de eigen energie behoefte in de toekomst. Onder de namen Energie Coöperatie Hooghalen Duurzaam, Energie Coöperatie Duurzaam Bovensmilde en de Energie Coöperatie de Broekstreek werken ze samen aan een duurzame toekomst.

Op uitnodiging van Wethouder Gert Jan Bent van de gemeente Midden Drenthe vind de officiële ondertekening van de akten op 29 juni 2015 om 20.00 uur plaats in de raadzaal van het gemeentehuis te Beilen.

Notaris Westerling uit Westerbork heeft samen met de dorpen de oprichtingsakte opgesteld van de drie coöperatieve verenigingen. Het doel om te werken aan een duurzame toekomst wordt gerealiseerd door op te treden als wederverkoper voor Noordelijk Lokaal Duurzaam en de opbrengsten daarvan te investeren in lokale duurzame projecten.

Noordelijk Lokaal Duurzaam is niet opgericht om zelf winst te maken, maar is een coöperatie voor en door lokale duurzaamheidsinitiatieven uit de drie noordelijk provincies. Winsten vloeien niet weg naar anonieme aandeelhouders, maar blijven lokaal behouden. Dat betekent minder afhankelijkheid, meer werkgelegenheid en meer middelen voor de eigen regio. Zo zorgen we samen voor een duurzaam en bloeiend Noorden!

Noordelijk Lokaal Duurzaam gaat voor een duurzame toekomst, onafhankelijk van fossiele brandstoffen. In Nederland is er op dit moment nog te weinig opwekking van duurzame energie, terwijl fossiele brandstoffen schaarser worden, ons afhankelijk van het buitenland maken en vervuilend en de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering zijn. Daarom willen wij de productie van duurzame energie op lokale schaal bevorderen. Kleinschalig via zonnepanelen op de eigen woning of groter via een zonneweide. Zo nemen we onze energievoorziening weer in eigen hand

Meer Informatie:

Ger Nobels
Heirweg 12
9437 TB Balinge
0593-552088
duurzaambalinge@hotmail.com