Lunchlezing ‘De fiets: vervoer van de toekomst’

13 januari 2017

Lunchlezing ‘De fiets: vervoer van de toekomst’

Overal in de wereld zijn steden op zoek naar manieren om mensen aan het fietsen te krijgen.  Nederland heeft het antwoord, zegt de Brit David Hembrow die naar Assen emigreerde om hier te kunnen fietsen. Donderdag 26 januari geeft hij een lunchlezing over het efficiëntste voertuig ter wereld.

David Hembrow is een enthousiaste blogger en fietsactivist. Hij verhuisde enkele jaren geleden met zijn gezin van Groot-Brittannië naar Assen vanwege de geweldige fietsinfrastructuur in Nederland.  David  weet dan ook alles over de inrichting van kruispunten, richtlijnen voor fietspaden, 30 kilometergebieden, Vinexwijken en de Nederlandse fietsgeschiedenis.

De lunchlezing is onderdeel van de reeks bijeenkomsten ‘Ode aan Gaia’, met duurzaamheid als gemeenschappelijk thema. De Nederlanders fietsen veel maar toch kan het groener. David vertelt tijdens de lunchlezing o.a. over energieverbruik, vervuiling, files, ongelukken, kosten en oplossingen.

Met de serie ‘Ode aan Gaia’ beogen de organisatoren zicht te bieden op het hoe en waarom van het Klimaatakkoord. De organisatoren zijn het Wereld Natuur Fonds (Regioteam Assen-Emmen), de Energiecoöperatie duurzaam Assen, Country Smile’s Groene Varkens en de Natuur en Milieufederaties Drenthe en Groningen.

Aanmelden kan door te mailen naar odeaangaia@vanderveen.nl of door langs te gaan bij het Kunstcafé op de hoogste etage van Warenhuis Vanderveen. De lezing is in het Nederlands en vindt plaats op donderdag 26 januari van 12.00 tot 14.00 uur. De kosten zijn € 12,50 p.p. inclusief lunchbuffet.