Loop warm voor natuur in Drenthe!

15 februari 2011

Loop warm voor natuur in Drenthe!


De coalitie van natuur- en milieuorganisaties in Drenthe roept iedereen op om samen warm te lopen voor natuur in Drenthe op 20 februari op het Dwingelderveld. De natuur is het waard om in te blijven investeren. We begrijpen dat er ook op natuur en landschap moet worden bezuinigd, maar 40% bezuinigen op de budgetten voor natuur en landschap is wel heel veel. De bezuinigingen hebben niet alleen grote gevolgen voor natuur, maar ook voor bewoners, bezoekers en ondernemers.

Loop mee!
Loop daarom ook warm voor natuur en kom op 20 februari naar het Dwingelderveld. Vanaf zes locaties wandelen we naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld, waar tussen 14.00 en 15.00 uur de gezamenlijke manifestatie plaatsvindt. De directeuren van de natuur- en milieuorganisaties en gidsen lopen mee vanaf RCN De Noordster, Vakantiepark De Wiltzangh, schaapskooi Achter ’t Zaand, Oriëntatiecentrum Spier, Theehuis Anserdennen en Bungalowpark Lanka. Vanaf de schaapskooi Achter ’t Zaand loopt ook gedeputeerde de heer Munniksma mee. Hij doet de aftrap van de manifestatie bij het bezoekerscentrum om 14.00 uur.

Ook vinden er wandelingen plaats in Assen-Oost, Het Groote Zand, Landgoed de Braak en Stenhorsten Peize. Kijk op www.warmlopenvoornatuur.nl voor vertrektijden, startlocaties, de routes en meer informatie.

Teken voor natuur!
Met het nieuwe regeringsbeleid ligt er een grote verantwoordelijkheid voor de realisatie van natuur en landschap bij de provincie. Op 10 maart gaan we daarom naar de Provinciale Staten om de ingezamelde handtekeningen aan te bieden. Op dit moment hebben we ruim 400 handtekeningen, maar we willen er nog meer! Hiermee willen we duidelijk maken dat natuur het waard is om in te blijven investeren. Op www.warmlopenvoornatuur.nl kunt u uw handtekening plaatsen. Kinderen kunnen ook van zich laten horen en een kleurplaat downloaden en opsturen. Ook deze is te vinden op de website warmlopenvoornatuur.nl.

Activiteiten 20 februari Dwingelderveld
Naast de wandelingen vanaf verschillende locaties, zijn er bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld verschillende activiteiten te doen. Tussen 13.00 en 16.00 uur kan jong en oud er popcorn bakken op grote zeven bij de vuurplaats, marshmallows roosteren bij de vuurkorf, waterdieren ontdekken in de watergang, meedoen aan het spel ‘Warmlopen voor natuur: Pump to Jump: haal de hoogste score!’ of een mini-excursie doen naar de vogelvoederplaats in het bos of de kloosterplaats. Ook Waggel Jan is van de partij. Hij zal vertellen over zijn grote liefde voor de Drentse heide.