Kom op 20 februari naar het Dwingelderveld!

2 februari 2011

Kom op 20 februari naar het Dwingelderveld!

We roepen iedereen op om op zondag 20 februari samen warm te lopen voor natuur in Drenthe. Natuur is het waard om in te blijven investeren. Dit kabinet wil zeer ingrijpend gaan bezuinigen op de budgetten voor natuur en landschap. Als de voorgestelde maatregelen doorgaan, zal dat betekenen dat de kwaliteit van veel natuurgebieden achteruit gaat.

Loop samen met ons warm voor natuur en kom op 20 februari naar het Dwingelderveld. Vanaf zes locaties wandelen we naar het bezoekerscentrum, waar tussen 14.00 en 15.00 uur de gezamenlijke manifestatie plaatsvindt.

Wandelingen
We vertrekken vanaf de recreatiebedrijven De Noordster en De Wiltzangh, theehuis Anserdennen, Oriëntatiecentrum Spier, Schaapskooi Achter ’t Zaand en Bungalowpark Lanka en lopen naar het bezoekerscentrum Dwingelderveld. Op www.warmlopenvoornatuur.nl vindt u meer informatie over de afstanden en starttijden van de verschillende wandelingen.

Er zijn wandelingen met gidsen en vanaf iedere locatie loopt een directeur van een natuur- en milieuorganisatie mee. Ook kunt u op de website de route printen en zelfstandig lopen. De wandelroutes zijn ook op de startlocaties beschikbaar.

Manifestatie Dwingelderveld
Bij het bezoekerscentrum Dwingelderveld vindt tussen 14.00 en 15.00 uur de grote manifestatie plaats. Gedeputeerde Rein Munniksma doet de aftrap. Bij het bezoekerscentrum zijn hapjes en drankjes en verschillende activiteiten. We doen onder andere het spel: ‘Loop je warm. Hoeveel kansen pak jij voor meer natuur?’.

Meer informatie
Op www.warmlopenvoornatuur.nl vindt u meer informatie over de wandelingen en de activiteiten die worden georganiseerd op het Dwingelderveld.