Kennismakingsavond lokale initiatieven: Lokaal duurzaam groeit

5 juli 2011

Kennismakingsavond lokale initiatieven: Lokaal duurzaam groeit

Er komen in Drenthe steeds meer groepen mensen die samen in hun omgeving duurzaamheid willen bevorderen. De meeste groepen richten zich op energiebesparing en opwekking van eigen duurzame energie, maar ook duurzaam voedsel is een prima manier om duurzaamheid te stimuleren. Zo bleek tijdens een inspirerende kennismakingsavond tussen diverse duurzame lokale initiatieven in Drenthe, georganiseerd door de Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Tijdens de kennismakingsavond deelden acht lokale initiatieven hun ervaringen met elkaar. De initiatieven bleken allemaal verschillende accenten te hebben. De aanwezigen waren enthousiast over de kennismaking en gingen met veel nieuwe ideeën naar huis. Tips over aansprekende activiteiten, fondsen en subsidies en het betrekken van de omgeving werden onderling uitgewisseld.

Initiatieven
De aanwezige initiatieven kwamen uit Assen, Balinge, Eexterzandvoort, Hooghalen, Koekangerveld, Langelo en Valthermond. Ook het initiatief uit de zogenaamde RAS-dorpen (Roderesch, Alteveer en Steenbergen) was aanwezig. Verder was de ‘ regiospinner’ van Urgenda aanwezig, die eveneens betrokken was bij de organisatie.

Volgende bijeenkomst
De bijeenkomst is door de aanwezigen als erg inspirerend ervaren en voor herhaling vatbaar. De natuur- en milieufederatie steunt deze initiatieven en brengt ze bij elkaar. Wij willen in de tweede helft van het jaar een vervolgbijeenkomst voor deze groepen organiseren. Kent u een lokaal initiatief dat duurzaamheid wil bevorderen, hebt u zelf een initiatief of wilt u dit starten? Laat het ons dan weten.