Jongeren ontwikkelen wandel app voor Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa

22 mei 2012

Jongeren ontwikkelen wandel app voor Nationaal Park en Landschap Drentsche Aa

Leerlingen van het Dr. Nassau College te Assen presenteren aanstaande donderdag hun wandelroute voor het gebied rondom Deurze. De route geeft antwoord op de vraag: “Leg aan het grote publiek uit waarom het Drentse Aa gebied bij Deurze zo bijzonder is”. De route zal geplaatst worden in het groene routes kanaal van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en het IVN.

Op donderdag 24 mei presenteren de leerlingen van Dr. Nassau College, locatie Penta te Assen, in het provinciehuis te Assen vanaf 16:15 uur, de highlights van hun wandelroute aan de beleidsadviseur van de gemeente  Assen, Pieter Gautier en coördinator C&E van het Nationaal Park & Nationaal Landschap Drentsche Aa, Andre Brasse.

IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) organiseert deze week, in opdracht van het Nationaal Park en Nationaal Landschap Drentsche Aa, een onderwijsproject in het Drentsche Aa gebied. Middelbare scholieren gaan rond Deurze op pad om een wandelroute te beschrijven en hiervan een wandel app te maken. Door deze digitale wandelroute worden gebruikers gewezen op de bijzonderheden in de omgeving van Deurze. De jongeren worden uitgedaagd om deze informatie op een leuke en aansprekende manier in een app te zetten voor smartphones.  In de wandel app wordt aandacht geschonken aan landschap en geschiedenis en wordt een koppeling gemaakt met de stadsrandvisie ‘Assen aan de Aa’ van de gemeente Assen.

De route is straks te beleven via het groene route kanaal op de app. van AnnoDrenthe.