Jaaroverzicht 2020: Een roerig jaar

11 maart 2021

Jaaroverzicht 2020: Een roerig jaar

Het is precies een jaar geleden sinds de komst van Corona in Nederland. Al een jaar staat de wereld op zijn kop. Dat vraagt veel. Van de samenleving, van ons werk, onze partners en onze medewerkers. En toch: Met ons team van bevlogen en betrokken professionals en onze partners hebben we alle zeilen bijgezet en met passie en creativiteit heel veel bereikt in 2020.

Met trots presenteren we het jaaroverzicht van de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Een jaar dat ons veel heeft geleerd en dat bevestigde dat het roer drastisch om moet. Vandaar de titel: ‘de kunst van richting te veranderen’, ontleend aan een essay van Rijksbouwmeester Floris van Alkemade dat uitkwam tijdens de eerste lockdown. Hij roept ons op om onze creativiteit en verbeeldingskracht te gebruiken en breuken met goud te repareren. Niet de breuk maar de kwaliteit van de reparatie bepaalt onze identiteit.

In dit jaaroverzicht zetten wij een aantal inspirerende voorbeelden in het zonnetje. Je leest onder meer over onze inzet voor een gedragen en groene energietransitie en de enorme toename van het aantal mensen dat het Drentse Energie Loket weet te vinden. Maar ook over onze inzet voor het herstel van de biodiversiteit in het buitengebied door het aanjagen van natuurinclusieve landbouw, ecologisch bermbeheer en de aanplant van heel veel bomen. Je leest over de samenwerkingsagenda voor een groen herstel van Drenthe. Een oproep aan alle partijen om samen vorm te geven aan een duurzame en groene provincie. Juist nu!

Tenslotte blikken we vooruit. Naar een heel bijzonder jaar. Want in 2021 bestaat de Natuur en Milieufederatie Drenthe 50 jaar. Al een halve eeuw werken we voor en met mensen aan een gezond milieu, een rijke natuur en een mooi landschap en zetten we ons met hart en ziel in voor een duurzame ontwikkeling van de provincie Drenthe. In het najaar hopen we ons jubileum samen met jou te vieren tijdens een inspirerend evenement op een mooie locatie.

Maar voor nu, ga direct naar het Jaaroverzicht: – de kunst van richting te veranderen. We wensen je veel leesplezier!

De uitgebreide versie van ons jaaroverzicht kun je binnenkort downloaden op onze website.

Profiel Remco Mur

Remco Mur

Adjunct-directeur & Ontwikkelaar Mooi Drenthe