Inwoners Westerveld kunnen nu checken of hun dak geschikt is voor zon

26 mei 2014

Inwoners Westerveld kunnen nu checken of hun dak geschikt is voor zon

Vanaf 26 mei is de zonnekaart voor gemeente Westerveld online. Met  de zonnekaart kunnen inwoners van Westerveld binnen een paar muisklikken zien of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. De zonnekaart is onderdeel van de campagne Zon zoek Drent en was al beschikbaar voor diverse andere gemeenten.

De provincie Drenthe heeft de kaart aangeschaft om inwoners binnen een paar muisklikken te laten zien of hun dak ook geschikt is voor zonnepanelen. De kaart geeft ook gelijk aan wat een dak aan energie kan opleveren en hoeveel geld het uiteindelijk opbrengt. Wie wil weten of zijn dak geschikt is, kan kijken op www.westerveld.zonnekaart.nl.

In het voorjaar 2014 is de campagne ‘Zon zoekt Drent’ van start gegaan. Doel van de campagne is inwoners van Drenthe te ontzorgen bij de aanschaf van zonnepanelen. De campagne ‘Zon zoekt Drent’ biedt een pakket aan hulpmiddelen en ondersteuning om vragen te beantwoorden en mensen verder op weg te helpen. Naast de zonnekaart zijn er ook financiële middelen om mensen te helpen bij de aanschaf van zonnepanelen en kunnen geïnteresseerden ook hulp inroepen van de zonnecoaches en ervaringsdeskundigen. Meer informatie hierover vindt u op www.zonzoektdrent.nl.