Interessante subsidie voor energiebesparing van je huis

10 september 2019

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor eigenaar én bewoner

Heb je een eigen woning en heb je plannen om isolerende maatregelen uit te voeren? Dan kan deze nieuwe subsidieregeling wel eens interessant zijn. Per 15 augustus 2019 kan je in aanmerking komen voor de nieuwe regeling Subsidie Energiebesparing Eigen Huis.

Na het uitvoeren van minimaal twee isolatiemaatregelen, zoals muur, vloer, bodem, glas of dakisolatie, kom je mogelijk in aanmerking voor subsidie. Investeer in isolerende maatregelen en draag bij aan een beter milieu, een lagere energierekening en een comfortabelere woning. En vaak wordt je huis nog meer waard ook. De SEEH voor eigenaar én bewoner heeft een totaalbudget van € 84 miljoen en loopt vanaf 15 augustus 2019 tot en met 31 december 2020. Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatiemaatregelen; dit omdat de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) met isolatie wordt uitgebreid.

Op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt alles tot in detail uitgelegd. Lees hier meer. 

Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH)

Je komt in aanmerking voor deze subsidie als de woning jouw eigendom én hoofdverblijf is, of als deze jouw hoofdverblijf wordt na renovatie. In deze video wordt het kort uitgelegd.

Meer weten over de SEEH? Neem dan contact op met het Drents Energieloket.