Informatiebijeenkomst voor lokale energiegroepen druk bezocht

20 februari 2014

Informatiebijeenkomst voor lokale energiegroepen druk bezocht

Vanuit het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe organiseerden we op 19 februari samen met de provincie een bijeenkomst over financiële instrumenten voor lokale energiegroepen. Deze instrumenten zijn onder andere de nieuwste subsidies en leningen en financiële mogelijkheden voor het opzetten van een zonne-coöperatie. Ruim 25 initiateven uit Drenthe waren aanwezig op de bijeenkomst.

Namens het initiatief WaTpiekTAssen presenteerde Tom Verloop samen met de Drentse Energie Organisatie een mogelijk verdienmodel rond de ‘postcoderoos’. De postcoderoos is een nieuwe vorm van een zonne-coöperatie, waarbij huurders of mensen zonder geschikt dak toch kunnen profiteren van zonne-energie.

De provincie Drenthe gaf informatie over de nieuwe zonnelening, over de duurzaamheidslening van de noordelijke provincies en over een mogelijke nieuwe subsidie voor innovatieve energiebesparingsoplossingen. Ook werd de energielening van de Drentse Energie Organisatie gepresenteerd. Tot slot werd het landelijke Energie Bespaarfonds toegelicht. Ook dat fonds maakt het inwoners mogelijk om tegen gunstig tarief geld te lenen voor energiebesparende maatregelen.

Presentaties

Hier vind u de presentaties van de verschillende groepen die op deze avond hebben gesproken. Deze zijn beschikbaar in PDF formaat.

Er is nog geen aanvullende informatie over de Energiepremieregeling van de provincie Drenthe beschikbaar. Houd daarvoor de website van de provincie in de gaten: www.provincie Drenthe.nl

Informatie over energieregelingen

  • Over de Postcoderoos:  Lees meer
  • Over de energielening van de Drentse Energie Organisatie: Lees meer
  • Over de duurzaamheidslening van de Noordelijke provincies: Lees meer
  • Over de Zonnelening van de provincie Drenthe: Lees meer
  • Over de energielening van het nationale Energiebespaarfonds: Lees meer

Vragenronde

Tijdens deze informatiebijeenkomst zijn ook een aantal schriftelijke vragen gesteld.
Lees hier de vraag en antwoorden: Vragen en antwoorden Energieregelingen.
Let op, aan deze antwoorden kunnen geen rechten worden ontleend. Lees daarom altijd de betreffende uitvoeringsregelingen goed door.

 

Meer informatie
Kijk ook op Servicepunt Energie Lokaal Drenthe.