Informatieavond zonne-energie en energiebesparing op 11 juni in Bovensmilde

28 mei 2014

Informatieavond zonne-energie en energiebesparing op 11 juni in Bovensmilde

Duurzaam Bovensmilde organiseert woensdagavond 11 juni een informatieavond over het opwekken van zonne-energie, energiebesparing en lokaal duurzame energie. In het kader van de campagne ‘Zon zoekt Drent’ van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en de provincie Drenthe is ook een van de zonnecoaches aanwezig. De avond in De Spil in Bovensmilde begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en duurt tot 22.30 uur.

Stichting Duurzaam Bovensmilde is een actieve werkgroep met als doel voorlichting te geven en projecten op te zetten die bijdragen aan een milieubewust leefklimaat in Bovenmilde en omgeving. Om het opwekken van zonne-energie en energiebesparing te stimuleren wordt deze informatieavond georganiseerd.

Zon zoekt Drent
Met de campagne wil de Natuur en Milieufederatie Drenthe samen met de provincie zorgen voor meer zonne-energieopwekking in Drenthe. Hiervoor organiseren zij een zonnetour door Drenthe. Op www.zonzoektdrent.nl is meer informatie te vinden over de campagne.

Zonnecoach voor financiële en technische vragen
Een van de zonnecoaches van ‘Zon zoekt Drent’ zal aanwezig zijn om vragen over technische aspecten te beantwoorden. De coach zal bezoekers ook informeren over financiële aspecten, zoals de kosten en opbrengsten van zonnepanelen en de BTW-teruggave.

De informatieavond begint om 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) en duurt tot 22.30 uur in ‘De Spil’ aan de Floralaan 2 in Bovensmilde. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.