Webinar ‘Houtbouw in een bosprovincie’: dinsdagavond 8 februari

18 januari 2022

Webinar ‘Houtbouw in een bosprovincie’: dinsdagavond 8 februari

AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.

Op dinsdagavond 8 februari 2022 organiseren we de webinar ‘Houtbouw in een bosprovincie’. Een actueel onderwerp, want het bos en de mogelijkheden van hout staan volop in de belangstelling. Zo werkt de provincie Drenthe aan een nieuwe provinciale Bomen- en Bossenstrategie. Tijd om de mogelijkheden van houtbouw in Drenthe in kaart te brengen: is hout dé grondstof waarmee we in de toekomst onze ecologische voetafdruk fors omlaag kunnen brengen? Hoeveel hout is er eigenlijk beschikbaar, nu en in de toekomst? En welke rol kan Drenthe spelen in zo’n transitie? Meld je hier aan.

Tijdens deze webinar gaan we in gesprek met belangrijke spelers en inspirerende ervaringsdeskundigen over de kansen van bouwen met hout en kijken we tegelijk kritisch naar de grenzen die daarvoor gelden. Want ons bos is er natuurlijk niet alleen voor de productie van hout. En jij kan natuurlijk ook meepraten!

Programma

  • Inspirerende voorbeelden op het gebied van wonen en bouwen: Dijkstra Draisma, BORK, DAAD Architecten, Bouwbedrijf Broekman en Woonservice delen hun visie en Drentse ambitie.
  • De mogelijkheden en grenzen van het Drentse bos: Staatsbosbeheer vertelt over de mogelijkheden van houtproductie vanuit duurzaam bosbeheer.
  • Van slopen naar oogsten: NICE en Metabolic presenteren de hoeveelheid bouwhout dat de komende tien jaar winbaar is uit bestaande bouw.

Met deze bijdragen en de discussie die daaruit voortkomt, krijgen deelnemers een beeld van de kansen en mogelijkheden van houtbouw in de provincie Drenthe. De opbrengst van deze bijeenkomst dient als voeding voor de provinciale Bomen- en Bossenstrategie van de provincie Drenthe en als bouwstenen voor het Drents Perspectief van NMF Drenthe. Meer informatie over het Drents Perspectief lees je hier.

Meld je hier aan voor ‘Houtbouw in een bosprovincie’ op dinsdagavond 8 februari 2022 van 20:00 tot 21:30.

Jubileumbijeenkomst

Deze online bijeenkomst is onderdeel van ons jubileumprogramma. Benieuwd naar de rest van de aangekondigde evenementen? Bekijk ons gehele jubileumprogramma hier.