Herenboeren Assen een grote stap verder

23 juni 2020

Herenboeren Assen een grote stap verder

We schreven al eerder over het initiatief Herenboerderij Assen in Rhee. Een coöperatieve boerderij waar groente, fruit, vlees en eieren duurzaam worden geproduceerd. Rond de 200 gezinnen zijn er samen eigenaar, producent en consument. Sinds donderdag 17 juni is de nieuwe coöperatie een feit! Herenboeren Assen is bij de notaris officieel opgericht. Een feestelijk moment voor de kartrekkers die dit als kroon zien op het vele werk dat zij verzet hebben…

Daarmee gaat de volgende fase van start. Er zijn ruim voldoende aanmeldingen en de teller staat inmiddels op 226 gezinnen en 483 monden (d.d. 22 juni 2020). Er kunnen maximaal 500 monden deelnemen aan dit prachtige, vergroenende initiatief. De aangemelde gezinnen kunnen zich straks middels een aanbetaling inschrijven als lid. Met alle nieuwe leden samen kan het coöperatieve idee vorm gaan krijgen: In november wordt de boerderij op de van de gemeente Assen gepachte grond gebouwd.

Er zijn al veel voorbereidingen getroffen voor het ontwerpen van de boerderij. Alles gaat volgens ecologische principes: “Waar komen de fruitbomen, waar weiden de koeien en hoe laten we de kippen dat stuk weide weer bewerken?”.

Tijdens de rondleidingen vertellen de initiatiefnemers je nóg meer over het project. Ben je nu ook enthousiast en wil je meedoen? Er is nog plek voor een klein aantal huishoudens. Voor aanmelding of een rondleiding kun je terecht op de website.