Groepssparen met het bespaarschaap!

5 juli 2011

Groepssparen met het bespaarschaap!

Doe mee aan de campagne Bespaarschaap als buurt, school of vereniging. Samen met jouw groep dien je een plan in om energie te besparen door middel van verschillende activiteiten. Deze activiteiten leveren punten op. Als de punten op tijd worden behaald, ontvang je als groep een energiebesparingsprijs ter waarde van €3.000,- à € 5.000,-.

Van 1 juli tot en met 15 september kunnen de plannen worden ingediend. Eind september maken we bekend welke vijf groepen doorgaan en kans maken op de prijs. Voor iedere groep hebben we een prijs beschikbaar van €3.000,- à €5.000,-. Samen met een sponsor en eventueel jouw gemeente wordt een weddenschap aangegaan over de besparingscapaciteiten van jouw groep. In het groepsplan wordt aangegeven welke activiteiten worden uitgevoerd om de weddenschap te winnen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een ‘ontdooi-je-vriezer-estafette’ of een kledingruilbeurs, maar ook het gezamenlijk inkopen van isolatiemateriaal of energieadviezen.

Wil je meedoen als groep?
Meld je dan aan bij de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Als groep dien je een voorstel in, zoals beschreven in de voorwaarden. Meld jullie plan ook aan op Facebook en zorg voor zoveel mogelijk supporters van jullie idee/plan. Als jullie plan gekozen wordt, wordt dit vastgelegd in een overeenkomst en gepromoot via het bespaarschaap.nl. Ook ontvangen jullie een zelfpromotiepakket.

Bespaarschaap.nl
De deelnemende vijf groepen krijgen vanaf september een eigen plek op de website bespaarschaap.nl. Hier kun je informatie vinden over de groep, de weddenschap, de geplande acties met mogelijke opbrengst en de deelnemers.

Meer informatie
In de flyer vind je meer informatie en de voorwaarden (pdf).