Groenzoekers onthullen Naturabalans

16 juni 2011

Groenzoekers onthullen Naturabalans

Onder grote belangstelling is op tweede pinksterdag de Naturabalans in het Drents-Friese Wold officieel in gebruik gesteld. Vijf kinderen van kindernatuurclub ‘de groenzoekers’ onthulden het speeltoestel, dat het belang van balans in de natuur benadrukt. Na de onthulling werd er meteen druk gebruik van gemaakt door kinderen die het Drents-Friese Wold met hun ouders bezochten.

De Naturabalans is een prachtig gebeeldhouwde wip, gemaakt van de stam van een grote eik. Het staat vlakbij het bezoekerscentrum in Terwisscha bij Appelscha. Door het toestel te gebruiken wordt spelenderwijs duidelijk dat er balans in het Drents-Friese Wold nodig is voor een gevarieerd planten- en dierenleven. Borden bij het toestel geven meer informatie over de maatregelen die hiervoor nodig zijn. De Naturabalans is bedacht door de Natuur en Milieufederatie Drenthe en vormgegeven door kunstenaarscollectief ‘Omgeefmij’.

Voorafgaande aan de onthulling van de Naturabalans benadrukten Tineke Witteveen-Hevinga, voorzitter van het Overleg Orgaan Drents-Friese Wold en Frank Hart, senior-beleidsmedewerker van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, het belang van evenwicht in de natuur. Door een vrolijk toneelspel werd dit ook begrijpelijk gemaakt voor de aanwezige kinderen.