Groen (be)leven in Hooghalen

11 september 2012

Groen (be)leven in Hooghalen

Kom zaterdag 22 september naar de energiemarkt met proeftuin schoner vervoer in Hooghalen en laat u inspireren. Hooghalen Duurzaam, gemeente Midden-Drenthe, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en provincie Drenthe laten u graag de mogelijkheden zien én zelf beleven. Woningisolatie, energieadvies, zonnepanelen en een scala aan (elektrische) vervoermiddelen. Toegang is gratis!

Denkt u er wel eens over na om uw huis te isoleren, zonnepanelen aan te schaffen of de auto te laten staan voor een elektrische scooter of zo’n handige bakfiets? Zaterdag 22 september vormt Hooghalen het decor voor energiebesparing en schoner vervoer. Dit alles in het kader van ‘Hooghalen energie- en CO2-neutraal in 2020. Laat u inspireren door Hooghalen om zelf ook een duurzaam dorp te worden!

Wat: Energiemarkt met proeftuin schoner vervoer Wanneer: zaterdag 22 september, van 10.30-15.30 uur Waar: Hooghalen, in en om dorpshuis Het Haolerhoes (Stengelinstraat 18)

Beleef het in Hooghalen Het Haolerhoes wordt ingericht met een 20-tal stands over onder andere collectieve inkoop van isolatiemateriaal en zonnepanelen, energieadvies en oplossingen om beter inzicht te krijgen in uw energieverbruik. Lokale en regionale bedrijven en organisaties als de gemeente Midden-Drenthe en de Natuur en Milieufederatie Drenthe informeren u graag over de mogelijkheden. Extra informatie krijgt u tijdens de diverse presentaties en workshops. En bent u benieuwd hoe energiebesparing in de praktijk werkt? Breng dan een bezoek aan één van de voorbeeldwoningen in het dorp.

Voor het Haolerhoes vindt u een proefparcours met verschillende schonere vervoermiddelen die u zelf kunt uitproberen. Want ook op het gebied van vervoer kunt u energie besparen. Probeer zelf elektrische fietsen, bakfietsen, vouwfietsen, segways, elektrische scooters, elektrische auto’s en diverse andere vervoermiddelen.

Laat u meevoeren door inspirerende verhalen en activiteiten en weet wat u zelf kunt doen!

Burgemeester Broertjes van de Gemeente Midden-Drenthe verzorgt de opening. Zijn vervoer van Beilen naar Hooghalen wordt op duurzame wijze geregeld.

Servicepunt De Natuur en Milieufederatie Drenthe is op de energiemarkt aanwezig met het Servicepunt voor lokale duurzame energie-initiatieven. Bent u betrokken bij een lokaal initiatief of wilt u deze starten? Kom langs bij het Servicepunt en weet wat wij voor u kunnen betekenen.