Green Mountain Tour fietst voor eerste voedselbos Drenthe

3 juli 2017

Green Mountain Tour fietst voor eerste voedselbos Drenthe

Op zaterdag 9 september 2017 vindt de tweede editie van de Green Mountain Tour plaats. Een unieke toertocht over het Dwingelderveld en door het Vechtdal met als hoogtepunt de dubbele beklimming van de VAM-Berg. De beklimming naar het hoogste punt van Drenthe is met een stijgingspercentage van 23% een uitdaging voor iedere renner. Bovendien sponsort de Tour het goede doel en dat is dit jaar de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Wij stellen het opgehaalde bedrag beschikbaar voor een voedselbos in Drenthe.

Na de Meet & Eat over voedselbossen op 18 mei jongstleden bleek hoe groot het animo is om een voedselbos te starten. Maar liefst 100 mensen vulden de zaal om meer te weten te komen over hoe je een voedselbos maakt. Kort samengevat is een voedselbos een door bomen gedreven systeem waarin zoveel mogelijk verschillende soorten elkaar versterken en in stand houden. Eigenlijk een volwaardig bos op kleine schaal dus, alleen zijn de veelvoorkomende soorten vervangen door soorten waar wij lekker van kunnen eten. Een bos dat bijdraagt aan biodiversiteit en grondverbetering en waar we weer kunnen zien en proeven waar ons voedsel vandaan komt.

De Green Mountain Tour is een initiatief van Green Planet in Pesse. Dit bijzondere en groene pompstation ligt op een prachtige plek, enerzijds direct aan de A28 en anderzijds aan het Nationaal Park Dwingelderveld. Een ideale locatie en uitvalsbasis voor de start en finish van de 7 routes die deze dag gereden worden. In 2016 deden maar liefst 1500 ATB en wielerfanaten mee. Doelstellig is om dit jaar maar liefst 2500 amateurs en professionals op de mountainbike of racefiets te krijgen. Met tochten tussen de 40 en 160km is de Green Mountain Tour geschikt voor zowel de professionele als minder getrainde fietsliefhebber. Ook starters kunnen dus meedoen met de tour die de mooiste plekjes van Zuidwest Drenthe aandoet. Uniek is bovendien de beklimming van de VAM-berg, die normaliter en voorlopig ook nog niet toegankelijk is voor ‘publiek’.

We voelen ons vereerd het goede doel te mogen zijn en hopen dat velen deel zullen nemen.

Bekijk ook het interview met Reinder Hoekstra, directeur Natuur en Milieufederatie Drenthe.

Schrijf je nu in voor zaterdag 9 september

Inschrijven kan via www.greenmountaintour.nl. Onder de deelnemers die zich vooraf inschrijven wordt een Ridley racefiets t.w.v. € 1199 verloot.