Gezocht! Voetspotlocaties in Drenthe

1 september 2016

Gezocht! Voetspotlocaties in Drenthe

Initiatieven en locaties die bijdragen aan duurzame voeding

Altijd al willen weten welke lokale, biologische, diervriendelijke, e-nummer en voetspotkaartafval-vrije producten of initiatieven er bij jou in de buurt te vinden zijn? Vanaf nu kun je dat in één oogopslag zien: op de Voetspotkaart! Op de Voetspot kaart hebben wij (de Natuur en Milieufederatie Drenthe) allerlei verkooppunten, biologische boeren, lokale voedselinitiatieven en markten en evenementen gemarkeerd voor een duidelijk overzicht van het aanbod in Drenthe.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe wil het voor inwoners van Drenthe makkelijker maken om de weg naar duurzame voedselproducten en -leveranciers te vinden. Veel mensen geven aan geïnteresseerd te zijn in duurzame voeding, maar missen vaak nog de kennis over verkooppunten en locaties. Dankzij de Voetspotkaart is dat straks verleden tijd.

De Voetspotkaart dankt zijn naam aan de Voetspot, een initiatief vanuit de Natuur en Milieufederatie Drenthe. Voor dit initiatief zijn 8 bloggers de uitdaging aangegaan hun ecologische voetafdruk te verkleinen op het gebied van voedsel. Hierbij kwamen ze vaak lokale producenten of verkooppunten tegen, waar ze ook – voor verdieping en inspiratie – interviews mee hebben afgenomen. Door deze beweging is het idee van de kaart ontstaan en willen we nu alle voetafdruk verkleinende initiatieven en bedrijven op de kaart zetten.

Criteria
De locaties die we op de kaart hebben gezet zijn verkooppunten, markten, eetgelegenheden, biologische boerderijen, lokale voedselinitiatieven (bijvoorbeeld een buurtmoestuin) en evenementen. Deze locaties of initiatieven voldoen aan één of meerdere criteria die we samen met de bloggers van de Voetspot hebben bepaald. De producten moeten namelijk bijdragen aan een kleinere voetafdruk en/of een gezondere leefstijl. De criteria zijn: lokaal, afvalloos, biologisch, diervriendelijk, e-nummervrij, ecologisch, fairtrade, seizoensgebonden, vegetarisch en veganistisch.

Zelf een locatie op de kaart zetten
Hoewel er al een flinke hoeveelheid locaties op de kaart staat, zijn er ongetwijfeld nog locaties die we nog niet in beeld hebben. Weet jij een locatie die nog niet op de kaart staat en die aan één of meerdere criteria voldoet? Je kunt deze locatie zelf op de kaart plaatsen! Ga naar www.voetspotkaart.nl en markeer de locatie op de kaart. Zo kunnen anderen ook genieten van lekkere, gezonde en voetafdruk-verkleinende producten.