Geniet van een donker Drenthe

5 juli 2011

Geniet van een donker Drenthe

Liefhebbers van een donkere nacht kunnen dit jaar weer meedoen aan allerlei activiteiten tijdens de Nacht van de Nacht op 29 oktober. In deze nacht, waarop de wintertijd ingaat, zal de zevende editie van de Nacht van de Nacht plaatsvinden. Er worden weer vele duizenden bezoekers verwacht tijdens nachtactiviteiten in alle provincies.

Vorig jaar trok de Nacht ruim vijfentwintigduizend bezoekers. De Nacht van de Nacht is bedoeld om aandacht te vragen voor de schoonheid én de functie van de duisternis. De organisatie is in handen van de Natuur en Milieufederaties en Natuur en Milieu.

Tijdens de Nacht van de Nacht worden in heel Nederland ‘duistere activiteiten’ georganiseerd zoals met de boswachter het bos in, workshops nachtfotografie, duistere theatervoorstellingen, avondexcursies per boot en op pad gaan met de schemerschim.

Lichtvervuiling
De Nacht van de Nacht is een terugkerend evenement geworden en heeft lichtvervuiling op de agenda van gemeenten, bedrijven en beleidsmakers gezet. Het gaat om het terugdringen van onnodige verlichting van kassen, openbare verlichting, reclameverlichting en verlichting van kantoren. Zo kan in veel gevallen de verlichting van straatlantaarns worden gedimd of reclameverlichting vanaf middernacht gedoofd.

Donker Drenthe
Ook in Drenthe worden weer veel activiteiten georganiseerd. De NMF Drenthe coördineert dit. Wie ook een activiteit wil organiseren kan dit melden bij info@nmfdrenthe.nl.