NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Event: Gangmakers on Tour – Aandeel in afvalloos

Event: Gangmakers on Tour – Aandeel in afvalloos

De definitie van afval volgens Wikipedia: ‘Afval of vuilnis zijn stoffen, materialen en producten waarvan de eigenaar zich wil ontdoen’. Zoek je even snel verder, dan kom je op ‘onbruikbare resten die weggegooid worden’ en ‘dat wat na bewerking als nutteloze rest overblijft’. Kortom, waardeloze rotzooi. Maar klopt dat uitgangspunt nog wel?

Het wordt tijd om het woord afval uit onze vocabulaire te schrappen. In een circulaire economie is afval geen waardeloze rotzooi. Afval is voedsel, afval is grondstof en afval is waarde. Als ondernemer, maar ook als consument hebben we daar allemaal een rol in. Is er een manier om gemakkelijk minder weg te gooien? Kunnen we sommige producten leasen in plaats van kopen? Hoe ziet een nieuw en circulair product er uit?

Een afval-inzamelbedrijf dat ooit het eindstation in onze circulaire economie markeerde wordt straks grondstoffenverzamelaar en grondstoffenleverancier. Dat klinkt geweldig, maar zover zijn we nog niet. Talloze start-ups die producten maken door afval direct bij de bron te sourcen – die zijn er al wel. Korte grondstofketens en innovatieve circulaire producten. Het kan.

Samen met DCTech in Emmen organiseren we daarom de derde Gangmakers on Tour: Aandeel in afvalloos. Ben jij op zoek naar de circulaire doeners in Drenthe en wil je leren van de grote gangmakers die al zijn begonnen? Kom dan donderdag 15 maart naar Gangmakers on Tour – Aandeel in afvalloos en ga met ons in gesprek over kansen, dilemma’s en hoe je zelf de eerste stappen kunt zetten. Aanmelden is noodzakelijk.

Datum: 15 maart
Tijd: 19:00
Locatie: Drenthe College Emmen (Van Schaikweg 98, Emmen)

Meld je aan door op de poster te klikken, onderaan de pagina!
Voorproefje? Kijk hier de teaser van de film over de vorige bijeenkomst: Baanbrekend bouwen.
Een uitgebreid artikel lees je hier. De vorige bijeenkomst: Hoogstandjes in de horeca is vanwege de griepepidemie verplaatst naar 23 april…


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF