Ervaar Nederland in de nacht vanaf de grond en door de lens van André Kuipers

2 oktober 2012

Ervaar Nederland in de nacht vanaf de grond en door de lens van André Kuipers

Nacht van de Nacht dit jaar op 27 oktober

Liefhebbers van een donkere nacht kunnen ook dit jaar weer meedoen aan honderden activiteiten tijdens de achtste editie van de  Nacht van de Nacht op zaterdag 27 oktober. In deze nacht gaat de wintertijd in en wordt de klok een uur verzet. Met de Nacht van de Nacht vestigen Natuur & Milieu en De Natuur en Milieufederaties de aandacht op de schoonheid én de functie van de duisternis.

Overal in Nederland kunnen jong en oud de duisternis op een bijzondere manier ervaren. Dit jaar niet alleen vanaf een van de honderden activiteiten op de grond maar ook vanuit de ruimte. Astronaut André Kuipers maakte tijdens zijn laatste ruimtereis prachtige foto’s van Nederland tijdens de nacht. De mooiste foto’s worden voor de Nacht van de Nacht tentoongesteld in Sterrenwacht Sonnenborgh te Utrecht. De fototentoonstelling van André Kuipers is tot stand gekomen in samenwerking met Sonnenborgh en het Platform Lichthinder.

Vorig jaar trok de Nacht van de Nacht ruim vijfentwintigduizend bezoekers en ruim 300 activiteiten. Ook dit jaar worden weer vele duizenden bezoekers verwacht op nachtactiviteiten in alle provincies: van kinderyoga en braakballenpluizen tot sterrenkijken en duistere wandel- en spooktochten.  Zie voor een actueel overzicht van alle activiteiten en deelnemende bedrijven en gemeenten: www.nachtvandenacht.nl.