Energiezuinige pelletkachels bij Energiewinkel Zuidwolde

6 januari 2014

Energiezuinige pelletkachels bij Energiewinkel Zuidwolde

De Energiewinkel in Zuidwolde houdt 17 en 18 januari voor inwoners van de gemeente de Wolden een informatieweekend over energiezuinige pelletkachels. Inwoners die het goede voornemen hebben te besparen op hun verwarmingskosten en energie, kunnen zich laten inspireren tijdens dit weekend.

Bij huizenbezitters en ondernemers is nog weinig bekend over de voordelen van pelletkachels en de manier waarop houtkorrels er in worden verbrand.  Naast natuurlijk het voordeel van een CO2 neutrale verwarming , kunnen pelletkachels gekoppeld worden aan de CV  installatie. Ook kunnen de pelletkachels de gasketelfunctie geheel overnemen. Bouwkundig Adviesbureau Blokzijl zal met de mobiele demowagen met diverse brandende pelletkachels laten zien en uitleggen hoe het werkt.

Voor zakelijke doeleinden is de pelletkachel ook zeer geschikt. De pelletkachel komt  in aanmerking voor een Energie Investerings Aftrek (EIA). Dit betekent dat u een extra bedrag ter grootte van 41,5% (2013) van het investeringsbedrag ten laste mag brengen van de winst. Een overweging waard voor verwarming van kantoren en kantines op locaties waar gas niet (makkelijk) voorhanden is.

Wat betreft het uiterlijk van de kachels is één en ander veranderd . Pelletkachels waren in het begin sober en simpel van uiterlijk, en puur functioneel voor verwarmen. Daar is tegenwoordig veel meer keuze in.

De demonstratiewagen staat opgesteld voor de Energiewinkel  op vrijdag 17 januari  van 13.30 tot 18.00 uur en op zaterdag 18 januari van 10.00 tot 17.00 uur . De Energiewinkel vindt u in het voormalige DA pand in Zuidwolde. De demowagen wordt uit hoofde van haardmaterialen.nl neergezet.

Voor inhoudelijke informatie kunt u ook terecht bij:

Haardmaterialen.nl
J.J. Blokzijl
0528-234344
06-25091641
info@haardmaterialen.nl