Energie VanOns viert opmars van lokale groene energie met nieuwe naam

26 april 2018

Energie VanOns viert opmars van lokale groene energie met nieuwe naam

Noordelijk Lokaal Duurzaam gaat verder onder de naam Energie VanOns. De naamswijziging bezegelt de sterke groei die het bedrijf op allerlei vlakken meemaakt. Vanaf 2019 zal Energie VanOns diverse overheidsgebouwen, culturele centra en zwembaden in Groningen van stroom gaan voorzien.

Up-to-date met inspiratie-event

De lancering van de nieuwe naam ging gepaard met een feestelijk inspiratie-event in Leeuwarden. Bestuursleden van de bij Energie VanOns aangesloten energiecoöperaties kwamen op 20 april samen om ervaringen uit te wisselen. Lezingen en workshops over de opwek en opslag van groene energie zorgden voor een flinke dosis inspiratie en gespreksstof. De Energiewerkplaats Drenthe gaf een workshop.

Energiebeweging VanOns in Drenthe

Energie VanOns is onderdeel van een grote energiebeweging: VanOns. Het merk VanOns is de verbinder binnen deze beweging aan coöperaties, koepels, energiewerkplaatsen en platformen. Door de krachten te bundelen, maakt VanOns lokale, groene energie voor en van ons allemaal. De stroom wordt lokaal opgewekt door steeds meer energiecoöperaties. Hoe ze dat precies doen, besluiten ze zelf. De winst vloeit terug naar de regio. Klanten kiezen een energiecoöperatie bij hen in de buurt en krijgen daarmee 100 procent groene energie, steunen lokale opwekking en investeren in hun regio.

In Drenthe zijn diverse energiecoöperaties lid van VanOns, onder andere de coöperaties uit Assen, Noordenveld en Bovensmilde. Vele honderden klanten ontvangen in Drenthe energie VanOns en zorgen daardoor voor lokale groene opwek en ondersteunen daarmee hun lokale coöperatie. Wil je ook klant worden en via je energieleverancier de lokale groene beweging steunen? Kijk op energie.vanons.org voor meer informatie.