“Energie Lening Drenthe” voor Drentse ondernemers en organisaties

7 november 2013

“Energie Lening Drenthe” voor Drentse ondernemers en organisaties

Vanaf 1 november biedt de Drentse Energie Organisatie het MKB en organisaties in Drenthe een financiering voor ‘kleinere’ investeringen in duurzame energie en energiebesparing. Met deze Energie Lening wil de Drentse Energie Organisatie ondernemers helpen bij het oplossen van financiële knelpunten bij het investeren in bijvoorbeeld zonnepanelen, ledverlichtingssystemen of isolatie.

Voor wie?
Ondernemers, verenigingen of andere organisaties kunnen tegen aantrekkelijke rente voor de helft van het investeringsbedrag een lening aanvragen bij de Drentse Energie Organisatie. De exploitatiekosten gaan na installatie van deze investeringen vaak direct omlaag waardoor het geleende bedrag in een aantal jaren is terugverdiend.

De Energie Lening
Vanaf € 10.000 kan de Energie Lening worden aangevraagd. De looptijd is 5 of 10 jaar tegen een aantrekkelijk rentepercentage van respectievelijk 3% en 4%. Eén van de voorwaarden is dat de Drentse Energie Organisatie maximaal 50% van het totale investeringbedrag kan financieren.

Meer weten?
In de digitale folder en op www.energieleningdrenthe.nl vindt u de regeling en voorwaarden van de Energielening. Wanneer u nog vragen heeft of meer wilt weten over de Energie Lening of de Drentse Energie Organisatie kijk dan op  www.drentseenergieorganisatie.nl.

Stichting Drentse Energie Organisatie
De Drentse Energie Organisatie is een onafhankelijke stichting die de energietransitie in Drenthe wil versnellen. Met een slimme inzet van haar financiële instrumenten en kennis zet de organisatie in op duurzame economische ontwikkeling in de provincie Drenthe.

Het Servicepunt Energie Lokaal Drenthe van de Natuur en Milieufederatie Drenthe werkt samen met en wordt mede mogelijk gemaakt door de Drentse Energie Organisatie.