Elektrische scootertour door Drenthe van start

1 juli 2011

Elektrische scootertour door Drenthe van start

Drenthe twaalf elektrische scooters rijker

De elektrische scooter is schoon, stil en zuinig. De komende tijd kunnen organisaties in Drenthe dit zelf ervaren. Vandaag startte gedeputeerde Henk Brink de e-scootertour door Drenthe, een samenwerkingsinitiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe, provincie Drenthe en de BOVAG. Tijdens de aftrap werd meteen duidelijk dat de belangstelling voor de elektrische scooter zeker aanwezig is.

Eerste e-scooters in aantocht
De provincie zelf is al overtuigd van de elektrische scooter en wil graag het goede voorbeeld geven. “We hebben de afgelopen tijd drie e-scooters uitgeprobeerd in onze buitendiens Dat is zo goed bevallen dat we er binnenkort tien aanschaffen”, aldus gedeputeerde Brink.

Ook adviesbureau Tauw, locatie voor de start van de tour, ziet de voordelen van de elektrische scooter. Zij is momenteel bezig met de aanschaf van twee exemplaren. Een mooi voorbeeld, dat we graag gevolgd zien worden door andere organisaties!

Vrijblijvende testrit
In juli trekt de Natuur en Milieufederatiefederatie Drenthe langs organisaties in Drenthe om de elektrische scooter te promoten. De medewerkers kunnen op locatie een testrit maken op de e-scooter om zelf te ervaren hoe schoon en stil deze is. Wilt u ook bezocht worden door de e-scootertour? Neem dan contact op met van de Natuur en Milieufederatie Drenthe via j.wolkorte@nmfdrenthe.nl of (0592) 311 150.