Elektrisch autorijden en LED verlichting in Energiewinkel Zuidwolde

14 februari 2014

Elektrisch autorijden en LED verlichting in Energiewinkel Zuidwolde

Na de grote belangstelling tijdens het informatieweekend in januari jl. over energiezuinige pelletkachels, heeft de Energiewinkel in Zuidwolde nieuwe thema’s die voor zowel huishoudens als ondernemers interessant zijn.

Elektrisch rijden op 22 februari
Op zaterdag 22 februari staat het thema elektrisch rijden op de agenda. Autoliefhebber en dierenarts Reinier Logcher uit Zuidwolde geeft deze zaterdag om 13.00 uur een presentatie over de historie van het elektrisch autorijden. Een historie die verder teruggaat dan de eerste Prius! Daarnaast wordt aandacht besteed aan de eigen opwekking van energie, bijvoorbeeld het gebruik van zonnepanelen voor de elektrische auto.  Meer informatie over de mogelijkheden en (fiscale) kosten van de nieuwste elektrische auto’s wordt gegeven door  Autobedrijf Koop Doorten uit Hoogeveen. Tussen 10.00 en 16.00 uur is Koop Doorten aanwezig met een Mitshubishi Outlander PHEV. Geïnteresseerden kunnen ter plekke  een testrit maken. Ook zijn er enkele  enthousiaste elektrische rijders met diverse auto’s aanwezig om hun ervaringen met bewoners te delen.

LED verlichting op 24 februari
Op maandagavond 24 februari organiseert de Energiewinkel voor bedrijven en inwoners van de gemeente De Wolden vanaf 19.30 een open informatieavond over LED verlichting. Tijdens deze avond wordt er een presentatie verzorgd door Rardy Spruijt en Cor van Beelen van lichtadviesbureau 2BE LIGHTED LightWorks  uit Groningen. Want wat is nu eigenlijk LED verlichting? Hoe duurzaam en energiezuinig is het? Waar is het toepasbaar en wat is nu echt de terugverdientijd? Deze en andere vragen worden tijdens de avond beantwoord. Als goed voorbeeld is de Energiewinkel in Zuidwolde zelf ook voorzien van LED verlichting.

Voor deze avond is opgave niet verplicht, maar wel verstandig. Ondernemers kunnen zich opgeven bij:  info@henkdekkermode.nl.  Geïnteresseerde inwoners kunnen zich opgeven bij :  H.Boschman@reestdal-energie.nl

Thema’s voor de komende tijd
De energiewinkel in Zuidwolde is een verzamelplaats aan het worden voor ideeën en ontwikkelingen, zo wordt er door gezamenlijke partners, waaronder EcoReest ook gewerkt aan meer buurtgerichte energiescans en energiebesparingen. Daarnaast is er een werkgroep bezig met het optimaler gebruik van Biomassa energie in de eigen regio.  De Energiewinkel vindt u in het voormalige DA-pand in Zuidwolde. Voor openingstijden en meer informatie, kijk op www.nmfdrenthe.nl/energiewinkelzuidwolde.