Eerste informatieavond Zon zoekt Drent succesvol

15 mei 2017

Eerste informatieavond Zon zoekt Drent succesvol

Op donderdag 11 mei vond de eerste informatieavond van de Zon zoekt Drent campagne plaats in café Ensing in Peize. Maar liefst 200 inwoners van de Gemeente Noordenveld kwamen er op af om zich te laten informeren over de mogelijkheden van zonne-energie in hun woning.

Alle informatie over zonne-energie

Gemeente Noordenveld, EC Noordseveld en het Drents Energieloket gaven presentaties over de mogelijkheden van zonne-energie, waar je op moet letten bij aanschaf van zonnepanelen en de mogelijkheden om dit te financieren. Op de bedrijvenmarkt konden geïnteresseerden meteen in gesprek met installateurs zoals IBV Venema, Mebatherm, Enie.nl, K.J. van Dijk installatietechniek, Vriend Duurzaam en Buist Solar technologie.

Het Buurkrachtteam Kortland was er om te informeren over de mogelijkheid van gezamenlijke inkoop en organisatie van zonne-energie. Daarnaast was Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) aanwezig om de zonnelening toe te lichten. De zonnelening voor de gemeente Noordenveld was die ochtend opengesteld, zodat aanwezigen meteen aan de slag konden met hun aanvraag.

De campagne Zon zoekt Drent

Zon zoekt Drent is een campagne van het Drents Energieloket. Door middel van een social mediacampagne worden zoveel mogelijk Drentse woningeigenaren ingelicht over de mogelijkheden van zonne-energie in hun woning. Ook worden in vijf gemeenten informatieavonden gehouden. De volgende informatieavond vindt plaats in Assen, op maandagavond 22 mei.

Kijk hier voor data en locaties van de komende informatieavonden.