NMF Drenthe Samen voor een mooi en duurzaam Drenthe.
Menu
Eerste energiecoaches opgeleid in pilot Hooghalen en Bovensmilde

Eerste energiecoaches opgeleid in pilot Hooghalen en Bovensmilde

Op donderdag 21 december hebben de eerste 9 energiecoaches voor particuliere woningeigenaren van Drenthe hun opleiding afgerond. Binnen deze pilot van het Drents Energieloket gaan zij woningeigenaren in Hooghalen en Bovensmilde voorzien van gratis bespaaradvies. De coaches ontvingen donderdag een certificaat uit handen van gedeputeerde Tjisse Stelpstra. ‘Met deze pilot krijgen inwoners heel makkelijk inzicht in hun energieverbruik. De energiecoaches kunnen met hun hands-on aanpak snel resultaat bereiken met de verduurzaming van huizen in deze dorpen.’, aldus de gedeputeerde.

Praktisch advies

De energiecoaches gaan onder leiding van de lokale energiecoöperaties in Hooghalen en Bovensmilde woningbezoeken afleggen in deze dorpen. Tijdens zo’n bezoek brengt de coach het energieverbruik in kaart. Waar lekt energie weg? Hoe kan men snel besparen op de energiekosten? Het gaat hier niet om een officieel energie prestatieadvies of labeladvies, maar om een eerste inventarisatie. De energiecoach geeft naar aanleiding van deze inventarisatie praktische tips en adviezen voor een lagere energierekening. Ook geeft de coach actuele informatie over de collectieve inkoop van zonnepanelen en/of isolatie, georganiseerd door de lokale energiecoöperaties.

Meld je aan

De energiecoöperaties gaan de komende tijd woningeigenaren werven voor een gratis advies. Geïnteresseerde inwoners van Hooghalen, Bovensmilde of directe omgeving, kunnen zich aanmelden bij de energiecoöperaties:

Bovensmilde en Smilde: Fred Landwaart, Energie Coöperatie Bovensmilde: landw065@planet.nl

Hooghalen en directe omgeving: Hans Wijermars, Energie Coöperatie Hooghalen: bestuurechd@gmail.com

Samenwerking

De energiecoaches zijn opgeleid door de ervaren energieadviseur Anita Speelman van ZuinigWonen. De opleiding van deze energiecoaches komt voort uit een samenwerkingsproject van het Drents Energieloket, de Natuur en Milieufederatie Drenthe en de energiecoöperaties van Hooghalen en Bovensmilde. De opleiding is mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste natuur en milieunieuws in je mailbox:
Inschrijven
Volg ons via social media  
 
Wij worden gesteund door:
Provincie Drenthe
Nationale Postcode Loterij
CBF