E-scootertour door Drenthe

18 april 2011

E-scootertour door Drenthe

Op verschillende manieren wordt gewerkt aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Op het gebied van duurzame mobiliteit liggen nog veel kansen. Korte afstanden (tot 5 km) worden vaak nog met de auto afgelegd. Als milieuvriendelijk alternatief voor deze korte ritten, promoot de Natuur en Milieufederatie Drenthe, in samenwerking met de provincie Drenthe, de elektrische scooter bij Drentse bedrijven en organisaties.

Probeer zelf de elektrische scooter!
Samen met de provincie Drenthe organiseren wij in juni en juli een ‘e-scootertour’ door de provincie. Hierbij doen wij verschillende bedrijven en organisaties aan die geïnteresseerd zijn in milieuvriendelijker vervoersmogelijkheden. De medewerkers en het management krijgen de gelegenheid om, op locatie, een proefrit te maken op de elektrische scooter.

Waarom de elektrische scooter?
De elektrische scooter is niet alleen schoon, maar ook stil en goedkoop. Het is een goed alternatief voor de scooter op fossiele brandstoffen of de korte autoritten. Een ritje voor een klantbezoek, naar een bijeenkomst, van de woonlocatie naar het werk of voor bezorging van uw producten kan prima op dit hippe vervoermiddel worden afgelegd.

Een aantal voordelen van de elektrische scooter op een rijtje:

  • Voor ongeveer € 0,50 kan een afstand van 100 km worden  afgelegd (afhankelijk van de scooter en (weers)omstandigheden);
  • Elk stopcontact is een oplaadpunt;
  • De elektrische scooter stoot geen CO2 en fijnstof;
  • Lagere onderhoudskosten dan een auto of scooter op fossiele brandstof; de kosten voor het vervangen van de accu’s vallen weg tegen de onderhoudskosten van een verbrandingsmotor;
  • Wanneer de scooter een lithium-accu heeft, profiteren bedrijven van een aantrekkelijk belastingvoordeel;
  • Positief, milieubewust imago voor het bedrijf bij opdrachtgevers en de maatschappij (bestickering mogelijk).