Duurzame Initiatieven op de kaart

18 april 2011

Duurzame Initiatieven op de kaart

Duurzame initiatieven in Drenthe vindt u op de ‘Duurzame initiatievenkaart’. De Natuur en Milieufederatie Drenthe heeft de digitale kaart ontwikkeld om de initiatiefnemers van duurzame, innovatieve projecten bij elkaar te brengen. Zo kunnen ze elkaar inspireren en informatie en kennis uitwisselen.

In Drenthe gebeurt veel op het gebied van duurzaamheid: energiedaken, elektrische motoren, verpakking van biomaterialen, rijden op groen gas, passief bouwen, duurzaam recreëren, noem maar op. Het is alleen niet altijd bekend waar deze initiatieven zich bevinden en wie er bij betrokken zijn. Wij zetten de initiatieven letterlijk op de kaart en organiseren inspirerende activiteiten voor het netwerk van duurzame initiatieven.

Voor alle duurzame initiatiefnemers is er de digitale kaart van Drenthe, die laat zien waar de inspirerende initiatieven te vinden zijn. Daarbij staat een beschrijving van de initiatieven met de contactgegevens van de betrokken bedrijven/partijen. Zo kunnen de initiatiefnemers gemakkelijk in contact komen met gelijkgestemden om van elkaar te leren of mogelijk samenwerkingverbanden aan te gaan.

De Duurzame initiatievenkaart wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Drenthe.

Presentatie Duurzame initiatievenkaart
Donderdagavond 14 april is de kaart gepresenteerd voor een gemêleerd gezelschap van bedrijven en organisaties. Ruim 60 deelnemers hebben kennis gemaakt met de digitale kaart en met elkaars initiatieven. De bijeenkomst vond plaats in het restaurant Bitter & Zoet in Veenhuizen, dat zelf zeer actief met duurzaam ondernemen bezig is. De deelnemers reageerden enthousiast op de inspirerende verhalen van Desso (tapijten) en de Drentse bedrijven Watter (desinfecteermiddel zonder chemicaliën) en API (ontwikkeling van onder andere biopolymeren) over hun duurzame initiatieven.

De diversiteit van duurzame initiatieven in Drenthe is groot: Particuliere stichtingen die dorpen duurzaam willen maken, specialistische onderzoeksbedrijven en productiebedrijven met een duurzaam product of ontwerp. Allemaal waren ze donderdagavond aanwezig.

De Natuur en Milieufederatie gaat dit soort ontmoetingen vaker organiseren, liefst samen met bedrijven. Heeft u een duurzaam initiatief en bent u geïnteresseerd om samen met ons een volgende netwerkbijeenkomst te organiseren? Neem dan contact op met Christiaan Teule via (0592) 311 150 of c.teule@nmfdrenthe.nl.

Meer informatie
Op www.duurzameinitiatievendrenthe.nl vindt u de kaart met Drentse initiatieven. Wanneer u zelf een inspirerend en duurzaam initiatief hebt, kunt u deze hier aanmelden. Ook vindt u er aankondigingen van netwerkbijeenkomsten of andere activiteiten.

Contactpersoon
Christiaan Teule (c.teule@nmfdrenthe.nl) –