Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in De Wijk

19 juni 2017

Duurzaam wonen ervaren tijdens een thematour in De Wijk

Kom vrijdagmiddag 23 juni ook naar De Wijk voor de thematour ‘Duurzaamste huis van Drenthe’. Familie Bulder laat tijdens de rondleiding haar energiepluswoning zien. Er is plek voor dertig geïnteresseerden om met de tour mee te gaan en meer te leren over energie opwekken.

Huiseigenaren Henk en Jessica Bulder wonen sinds dit jaar in deze nieuwbouwwoning. Schuimbeton vormt de fundatie van het huis, dat opgebouwd is uit houtskelet en geïsoleerd met natuurlijke materialen. Regenwater wordt hergebruikt en een warmtepomp zorgt voor de warmte in huis. Kortom, er zijn ontzettend veel duurzame toepassingen te ontdekken tijdens de thematour ‘Duurzaamste huis van Drenthe’ op vrijdagmiddag 23 juni om 16.00 uur in De Wijk. Deze thematour wordt georganiseerd in samenwerking met Drenthe In Transitie. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.duurzamehuizenroute.nl.

Thematours in Drenthe

Bezoekers zijn enthousiast over hoe ze op weg worden geholpen, zo blijkt ook uit een reactie over eerdere thematours: “We werden warm ontvangen door de familie en zij vertelden op een duidelijke wijze over de overwegingen en keuzes die zij maakten.” Tijdens de thematours krijgen de deelnemers een goed beeld van de duurzame mogelijkheden. Het is een uitgelezen kans om in de praktijk te ervaren hoe bijvoorbeeld een energieneutraal huis woont of hoeveel geluid een warmtepomp daadwerkelijk maakt.

In samenwerking met Drentse gemeenten en het Drents Energieloket organiseert de Duurzame Huizen Route meerdere thematours in juni. Op zaterdag 17 juni is de thematour ‘Zelfvoorzienend en hergebruikte materialen’ gehouden in Dwingeloo en op zaterdag 24 juni vindt de thematour ‘Energiepluswoning’ plaats in Coevorden. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven op www.duurzamehuizenroute.nl.

Volgende editie Nationale Duurzame Huizen Route

De thematours zijn bedoeld voor mensen die op zoek zijn naar verdieping van hun kennis. Daarnaast kunnen huiseigenaren zich laagdrempelig oriënteren op duurzaam bouwen en wonen tijdens de 5e editie van Duurzame Huizen Route op zaterdag 4 en 11 november 2017. Enkele honderden huiseigenaren openen hun deuren voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam wonen.