Drentse organisaties gaan voor elektrische scooter

26 september 2011

Drentse organisaties gaan voor elektrische scooter

De elektrische scooter is schoon, stil en zuinig. Verschillende organisaties in Drenthe hebben dit de afgelopen tijd zelf kunnen ervaren tijdens de e-scootertour door Drenthe. De tour is een initiatief van de Natuur en Milieufederatie Drenthe en de provincie Drenthe, in samenwerking met de BOVAG en verschillende scooterdealers. De tour laat zien dat er veel belangstelling voor de elektrische scooter is.

Bij de aftrap van het evenement in juni meldden zich al de eerste organisaties die een elektrische scooter willen aanschaffen. Zo wil de provincie Drenthe graag het goede voorbeeld geven. “We hebben de afgelopen tijd drie e-scooters uitgeprobeerd in onze buitendienst. Dat is zo goed bevallen dat we er inmiddels tien hebben aangeschaft.” Aldus gedeputeerde Brink.

Ook advies bureau Tauw is al zover. Het bureau heeft twee elektrische scooters aangeschaft. Joost Brilleman vertelt enthousiast dat nagenoeg alle transport binnen de gemeente Assen met de scooters wordt uitgevoerd. Tauw is momenteel zelfs landelijk bezig om voor elke vestiging een aantal elektrische scooters aan te schaffen.

Een glimlach zegt genoeg
De organisaties die hebben deelgenomen aan de tour, waren allen erg positief. Iedereen stapt met een glimlach van de elektrische scooter af. “Je hoort hem echt helemaal niet”, is vaak de eerste reactie die wordt gegeven. Ook de snelheid valt niet tegen. Dat de scooter kan worden aangepast aan de eigen huisstijl wordt door de meeste organisaties als een groot pluspunt gezien.

Het grootste deel van de organisaties ziet zeker de voordelen van de elektrische scooter. Zij bekijken de komende tijd of het haalbaar is om deze aan te schaffen voor de eigen bedrijfsritten.

Meer informatie