Drents Archief eerste sponsor Festival Groen Drenthe

18 januari 2013

Drents Archief eerste sponsor Festival Groen Drenthe

Het Drents Archief en de Natuur en Milieufederatie Drenthe zijn in 2012 jaar een bijzondere samenwerking gestart. Met de komst van AnnoDrenthe.nu is deze verrassende en vernieuwende samenwerking ontstaan. In dit kader in het Drents Archief nu ook sponsor van Festival Groen Drenthe.

Met AnnoDrenthe.nu beleef je Drenthe en haar geschiedenis op een nieuwe manier. Het is een website en mobiele app. waarmee je een tijdreis door Drenthe maakt. Je kunt navigeren door verschillende historische kaarten van Drenthe. Zo zie je bijvoorbeeld hoe je woonplaats er vroeger uit zag. Op tal van plekken op de kaart is informatie uit de collectie van het Drents Archief te vinden: foto’s, films en documenten die betrekking hebben op die locatie. Ze vertellen het verhaal van die plek

Wie een wandeling of fietstocht langs de historische plekken wil maken, kan met de smartphone in de hand een route volgen. Verhalen over geschiedenis, cultuur, natuur en milieu worden met de mobiele app. op locatie in heel Drenthe voor iedereen toegankelijk. Het Groene Route kanaal wordt beheert door de Natuur en Milieufederatie Drenthe en is onderdeel van AnnoDrenthe. Je ontdekt via dit kanaal het groene verhaal van Drenthe.

Als sponsor van het Festival stelt het Drents Archief haar vernieuwde locatie ter beschikking en levert ze een inhoudelijke bijdrage aan het programma. Op 22 maart krijg je dus ook de kans dit mooie gerestaureerde pand van de Drentse geschiedenis te ontdekken.