Drenthe geniet van duisternis tijdens 7e Nacht van de Nacht

24 oktober 2011

Drenthe geniet van duisternis tijdens 7e Nacht van de Nacht

De zevende Nacht van de Nacht, op zaterdag 29 oktober, biedt wederom een caleidoscoop aan nachtelijke activiteiten. In heel Nederland wordt op deze manier aandacht gevraagd voor het belang van een donkere nacht. In Drenthe staan ruim 20 activiteiten op het programma. Wij nodigen u namens alle initiatiefnemers van harte uit samen met hen deze speciale nacht te beleven.

Het wordt een bijzonder donkere nacht, temeer omdat de smalle maansikkel al even voor acht uur ’s avonds achter de horizon verdwijnt. Hopelijk is het onbewolkt en ontbreekt de weerschijn van de verlichte woonkernen tegen de wolken. Dan kunnen we echt genieten van een flonkerende sterrenhemel! Genieten van sterren en planeten kan dan op alle locaties, maar vooral bij Gasteren, Dwingelo en Vries, waar sterrenkijkers staan opgesteld.

Bewolkt of onbewolkt, bijzonder wordt in ieder geval de nachtwandeling in de donkere bossen bij Schoonoord. Een complete route van 4,5 kilometer is hier gemarkeerd met olielampjes. Zo kunt u op eigen gelegenheid en op eigen tempo de route volgen. Onderweg komt u kunstwerken en dichters tegen.

Bekijk de agenda in de nacht-Ziezo! voor nog meer nachtelijke activiteiten!

Gemeente Noordenveld draagt bij aan donkere nacht
Op initiatief van de gemeente Noordenveld wordt tijdens de Nacht van de Nacht de openbare verlichting in Langelo uitgezet. Al langer doet de gemeente Noordenveld mee aan de activiteiten van de Nacht van de Nacht. In de plaatsen Peize, Roden en Norg wordt elk jaar de kerkverlichting uitgezet tijdens de nacht.

De gemeente wil dit jaar graag een stapje verder gaan en heeft besloten dat om 22:00 uur de openbare verlichting in Langelo wordt uitgeschakeld. Langelo zal tijdens de Nacht van de Nacht gehuld gaan in de natuurlijke schoonheid van het donker.

Ook de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) zal een steentje bijdragen aan het donker. De locatie voor de gasopslag Norg/Langelo zal tijdens de Nacht van de Nacht zoveel mogelijk donker zijn.

Meer informatie
Kijk op de website van de Nacht van de Nacht voor het laatste nieuws.