DOEN nr 5 over energie besparen in bestaande bouw

18 april 2013

DOEN nr 5 over energie besparen in bestaande bouw

Het vijfde nummer van DOEN is uit, hét magazine over duurzaam ondernemen in Drenthe. Dit maal met als thema energiebesparing in de Woningbouw.

De bouw en installatiebranche hebben het zwaar tijdens de crisis. Toch merken wij dat zowel inwoners en bedrijven nog steeds positief staan tegenover investeringen in energiebesparing. De economische potentie van energiebesparing in Drenthe is groot.  Uit een onderzoek dat de Natuur en Milieufederatie voor Noord-Nederland heeft laten doen, blijkt dat tussen de 3000 en 4000 banen kunnen worden gecreëerd met een intensivering van energiebesparing in de (bestaande) bouw. In deze Doen leest u daar meer over.

De Natuur en Milieufederatie Drenthe probeert door ondersteuning van allerlei collectieven de vraag naar energiebesparende maatregelen te stimuleren. Maar daar zijn ook bedrijven voor nodig. Bedrijven die met slimme meters inzicht kunnen geven in energiegebruik komen aan het woord, evenals een groot bouwbedrijf uit Friesland dat in Leeuwarden een uniek wijkconcept aan het uitwerken is.  Uniek is ook de winkel van Slimbouwen Assen. Ook daarover leest u in dit blad.

Meer weten
U kunt DOEN nr 5 hier online bekijken en downloaden of een papieren exemplaar opvragen via info@nmfdrenthe.nl.

Om DOEN digitaal in te zien klik op het plaatje:

Download hier DOEN nr 5 in pdf.

Eerdere uitgaven van DOEN magazine bekijken? Kijk op de website voor duurzame initiatieven voor een overzicht.