Doe mee met de Nachtwacht

13 juni 2018

Doe mee met de Nachtwacht

Houd je ook van kijken naar de sterren en de stilte ’s nachts? Op veel plekken is Drenthe nog relatief donker en stil. Maar dat is aan het veranderen. Nederland is een van de meest verlichte landen in de wereld. Bedrijven gebruiken steeds vaker led schermen voor hun reclame-uitingen en tuinbouwkassen en stallen verspreiden nog steeds te veel licht.

De Nacht van de Nacht

Jaarlijks houden de Natuur en Milieufederaties de Nacht van de Nacht, om bewustwording van het belang van een stille en donkere nacht te vergroten en de schoonheid van de nacht te vieren. In deze nacht, dit jaar op 26 oktober, organiseren honderden (natuur)organisaties door het hele land activiteiten, zoals nachtwandelingen, lichtjestochten en rondleidingen.

Wij doen mee

Wij als Natuur en Milieufederatie Drenthe doen natuurlijk ook mee. Met deze campagne proberen we gemeenten, bedrijven en andere organisaties te overtuigen om mee te doen en het licht te doven deze nacht. Zoals laatst, toen de nieuwe reclamepaal bij Assen-Noord irritatie opwekte door zijn felle verlichting deden we deze oproep. En dit had het als resultaat.

Oproep: doe mee aan de Nachtwacht

Het herkennen van lichthinder, waar het minder kan en een belletje met een verzoek kan veel doen. Daarom doen we hierbij een oproep, aan alle inwoners van Drenthe die zich betrokken voelen bij een donker en stil Drenthe: doe mee met de Nachtwacht en stel samen met ons lichthinder aan de kaak.

Het hoeft niet veel tijd te kosten, je  kunt het gewoon van uit huis doen. Voorwaarde is dat je in Drenthe woont. Wil je meer weten? Neem contact met ons op voor meer informatie.