Doe mee met Earth Hour

21 maart 2012

Doe mee met Earth Hour

Natuur en Milieufederatie Drenthe steunt Earth Hour. Op zaterdag 31 maart doen over heel de wereld mensen één uur het licht uit. In Nederland is dat tussen 20.30 en 21.30 uur. In Drenthe wordt Earth Hour onder andere ondersteund door de gemeente Westerveld.

De aarde geeft ons drinkwater, voedsel, mooie natuur, grondstoffen en zuurstof. Maar als we met de aarde blijven omgaan zoals we dat nu doen, kan de ze ons in de toekomst niet meer geven wat we nodig hebben. Earth Hour geeft een signaal af dat dit anders kan. We moeten kiezen voor slimme en duurzame oplossingen. Want zonder aarde zijn we nergens. Het is aan ons om de aarde door te geven!

Doe daarom op zaterdag 31 maart vanaf 20:30 een uur het licht uit tijdens Earth Hour, een wereldwijde actie van het Wereld Natuur Fonds. Zo geef je samen met miljoenen andere mensen en organisaties een signaal af dat jij de toekomst van de aarde belangrijk vindt.

Earth Hour heeft afgelopen jaren al zichtbaar gemaakt dat miljoenen mensen de toekomst van de aarde belangrijk vinden. In Nederland én daarbuiten. Maar het gaat natuurlijk om meer dan eens per jaar een uur het licht uitdoen. Samen kunnen we ook ná Earth Hour de aarde doorgeven. Met positieve acties die we gezamenlijk na Earth Hour doen om een betere toekomst voor onze aarde te realiseren. Eén van deze acties is de jaarlijkse Nacht van de Nacht, op zaterdag 27 oktober, als in het hele land weer belevingsactiviteiten worden georganiseerd om te genieten van de duisternis en aandacht te vragen voor het belang voor mens en natuur van de donkere nacht.