Deelnemers Postcodeloterij kunnen meedoen met Groene Verrassingstocht

15 februari 2011

Deelnemers Postcodeloterij kunnen meedoen met Groene Verrassingstocht

Op zondag 20 maart 2011 organiseert de Natuur en Milieufederatie Drenthe de Drentse Groene Verrassingstocht. Deze verrassingstocht wordt speciaal georganiseerd voor de deelnemers aan de Nationale Postcodeloterij. De Postcodeloterij steunt De Natuur en Milieufederaties al sinds 1996. Via de verrassingstocht willen we de deelnemers graag een extraatje bieden.

De verrassingstocht
De Groene Verrassingstocht van Drenthe start om 12.45 uur in het ICO-gebouw, aan de rand van het Asser centrum (Zuidhaege 2). Een opvallend gebouw waarvoor architect Hoogstad in 1995 de Drentse Welstandsprijs kreeg. We bezoeken de Schalmzaal, een voormalige kapel van de Nederlands Hervormde gemeente. Hier wonen we de door het Drents Museum georganiseerde lezing bij van de wereldberoemde architect Erick van Egeraat, die uit de doeken zal doen hoe de door hem ontworpen nieuwe vleugel van het Drents Museum eruit gaat zien. Deze uitbreiding wordt op een bijzondere wijze in de bestaande omgeving ingepast. Zoals bekend is het museum nu wegens een grote verbouwing gesloten, tot het half november 2011 weer opent met de Chinese tentoonstelling over de Tang dynastie: De gouden eeuw van China.

Na de lezing en een kopje koffie of thee, wandelen we langs de bouwlocatie van het museum op weg naar het Landgoed Overcingel. Dit in de 18e eeuw gestichte landgoed, een staatsmonument, is slechts met speciale toestemming toegankelijk. In de tuin staan veel eeuwenoude bomen. U krijgt een toelichting van de eigenaar zelf op landhuis en tuin, die zich kenmerkt door zowel Franse als Engelse stijlelementen. Daarna wandelen we langs het Drents Museum om kennis te maken met het restaurant De Gulle Gans, dat zoveel mogelijk werkt met biologische ingrediënten. Hier ontvangen de deelnemers ook de Natuur- en Waterkaart Assen, met uitgebreide informatie over natuur en landschap in Assen en omgeving.

Deelnemen?
Deze Groene Verrassingstocht start om 12.45 uur in het ICO Centrum voor Kunst & Cultuur, Zuidhaege 2, Assen en eindigt om ca. 17.00 uur in restaurant De Gulle Gans op de Markt (beide op loopafstand van het station van Assen). U kunt alleen deelnemen aan de verrassingstocht met de coupon voor een Groene Verrassingstocht uit de Postcodeloterij agenda 2011.

U kunt zich aanmelden via info@nmfdrenthe.nl o.v.v. Groene Verrassingstocht. Graag met vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal deelnemers. Per coupon kunnen maximaal twee mensen meedoen. Het totaal aantal deelnemers is beperkt. De eerste 25 aanmelders ontvangen een bevestiging van deelname, die samen met de coupon recht geeft op deelname.