Deelnemers herenboerencoöperatie gezocht

24 januari 2019

Deelnemers herenboerencoöperatie gezocht

Op woensdag 30 januari organiseert stichting Herenboeren Assen weer een informatieavond in het Duurzaamheidscentrum te Assen. Op deze avond wil het team inwoners van Assen e.o. enthousiasmeren op mee te doen. Er zijn 200 gezinnen nodig.

Het team zou graag zien dat er rondom Assen een plek van 20 hectare klaargestoomd wordt voor een professioneel gemengd bedrijf. Een plek waar het goed toeven is voor mens én dier. De landbouwdieren waaronder kippen, runderen en varkens scharrelen buiten rond. Het wordt een plek zoals ook minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor ogen heeft namelijk natuurinclusieve landbouw, waarbij zoveel mogelijk circulair wordt gewerkt.

Het vernieuwende aan Herenboeren is wel dat de leden van de op te richten coöperatie bepalen wat er verbouwd wordt. Natuurlijk in samenspraak met de boer die aangenomen wordt en in loondienst komt. De Herenboerderij is dus niet van de boer maar van de leden van de coöperatie. Hierdoor ontvangt de boer weer een fatsoenlijk loon. Iets wat heden ten dage eerder uitzondering dan regel is.

  • Datum: woensdag 30 januari 2019
  • Tijd: Vanaf 19:30
  • Kosten: Geen kosten
  • Locatie: Duurzaamheidscentrum Assen, Bosrand 2 in Assen

Voor meer informatie mail naar assen@herenboeren.nl. Of kijk op www.assen.herenboeren.nl