Debatavond ‘Energielandschappen’

3 februari 2016

Debatavond ‘Energielandschappen’

Het klimaatdebat richt zich steeds meer op de vraag hoe we de transitie naar een duurzame energievoorziening kunnen organiseren. De bovengrondse en meer lokale energiebronnen zoals zon en wind hebben invloed op het landschap en onze leefomgeving. Hoe zien de energielandschappen van de toekomst er uit?

De leerlingen van het Roelof van Echten College in Hoogeveen hebben zich over deze vraag gebogen en presenteren tijdens deze avond hun ideeën. Misschien heeft u hier zelf ook ideeën over of wilt u hierover met ons van gedachten wisselen? Kom dan op donderdagavond 11 februari naar de raadzaal van de Gemeente Hoogeveen en laat van u horen!

De debatavond geeft input voor een noordelijk symposium dat wij 10 maart organiseren over het thema Energielandschappen; de ruimtelijke inpassing van duurzame energiebronnen in ons landschap. Ook deze datum kunt u vast in de agenda noteren. Met de bijeenkomsten willen we het maatschappelijk debat stimuleren over de energiedoelstellingen versus de landschappelijke inpassing van duurzame energiebronnen. We vinden het belangrijk dat dit niet een discussie is die alleen door de politiek wordt gevoerd.
Programma
19.00 Inloop
19.15  Welkomstwoord door Wethouder Gert Vos
19.20 Presentaties leerlingen en reactie gemeente
19.35 Toelichting energie transitiemodel
19.45 Eerste helft debat (aan de hand van stellingen)
20.30 Vertoning film ‘Landelijk Veranderlijk Oldenzijl’
20.45 Vervolg debat
21.30 Afsluiting

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Akkeliene Postema van de Natuur en Milieufederatie Groningen: 050 3130800 of a.postema@nmfgroningen.nl.

Download hier de uitnodiging (pdf).

Aanmelden kan via deze link: aanmelden debatavond energielandschappen.