Campagne Zon zoekt Drent trekt duizenden bezoekers

10 juni 2014

Campagne Zon zoekt Drent trekt duizenden bezoekers

De campagne ‘Zon zoekt Drent’, die in het voorjaar 2014 van start ging, is een groot succes. Al ruim 1000 bezoekers kwamen naar de speciale informatieavonden, de website trok in drie maanden ruim 3.000 unieke bezoekers en het maximaal aantal aanvragen voor de zonnelenig is in de meeste gemeenten bereikt. Ook beschikt heel Drenthe nu over de zonnekaart en hebben al meer dan 8.000 mensen gekeken of hun dak geschikt is voor zonnepanelen. 

Tijdens de zonnetour, de verschillende informatiebijeenkomsten van Zon zoekt Drent, zijn al zo’n 1000 bezoekers geïnformeerd over het zelf opwekken van zonne-energie. Na de startbijeenkomst in Hoogeveen volgden er avonden in Aa en Hunze, Assen, Coevorden en Tynaarlo. Topdrukte was het tijdens de bijeenkomst in het provinciehuis in Assen, waar meer dan 600 mensen op de avond afkwamen.

De zonnetour krijgt een vervolg met bijeenkomsten in de gemeenten De Wolden op 10 juni en in  Meppel op 24 juni. Tijdens deze Zon zoekt Drent informatieavonden is er aandacht voor de zonnekaart en de financiële hulpmiddelen. Daarnaast kunnen geïnteresseerden rechtstreeks vragen voorleggen aan ervaringsdeskundigen, zonnecoaches en leveranciers. Ook organiseert ‘Duurzaam Bovensmilde’ een informatiebijeenkomst over zonne-energie op 11 juni. Op deze avond zal één van de zonnecoaches van Zon zoekt Drent aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen. Meer informatie is te vinden op www.zonzoektdrent.nl.

Zonnekaart
Inmiddels zijn de zonnekaarten voor alle gemeenten in Drenthe online. Daarmee kunnen alle inwoners van Drenthe bekijken of hun dak geschikt is op www.drenthe.zonnekaart.nl. De zonnekaart werd al door meer dan 8.000 personen bekeken.

Zonnelening
Met de zonnelening kunnen particuliere woningbezitters tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor de aanschaf of installatie van zonnepanelen, zonneboilers of andere duurzame technieken die gericht zijn op het opwekken van zonne-energie. Omdat de lening al veel is aangevraagd, is de zonnelening alleen nog beschikbaar voor inwoners van de gemeenten Emmen en Meppel.

Zonnetour
De zonnetour 2014 is afgerond, de bijeenkomsten vonden plaats in de gemeenten Hoogeveen, Aa en Hunze, Assen, Coevorden, Tynaarlo, De Wolden en Meppel. Ook was Zon zoekt Drent aanwezig tijdens bijeenkomsten van Midden-Drenthe, Hooghalen Duurzaam, de Energiewinkel Zuidwolde en Duurzaam Bovensmilde.

De campagne is een samenwerking tussen provincie Drenthe, de Natuur en Milieufederatie Drenthe, SNN en Drentse gemeenten.