Bruune bonen burgers

18 maart 2016

Bruune bonen burgers

2016 is het Jaar van de Boon! De Food & Agricultural Organization (FAO) van de Verenigde Naties wil hiermee een jaar vol wereldwijde initiatieven opzetten voor de erkenning van al het goede van de boon als voedingsmiddel. De Natuur en Milieufederatie Drenthe moedigt dit initiatief van harte aan en gaat ook 2016 tot een bonenjaar maken in Drenthe. De boon is immers gezond en duurzaam en heeft een kleine voetafdruk. 

Wat gaan we doen?

We gaan op zoek naar zoveel mogelijk bruune bonen burgers. Dit zijn ambassadeurs van de boon. Samen met de vrijwilligers van de Voetspot en de bruune bonen burgers gaan de de boon op de Drentse menukaart zetten.

Doe je mee met het Jaar van de Boon in Drenthe?

Meld je dan akaart bartje voorkantan als ‘bruune bonen burger’. Een bruune bonen burger zet zich in als ambassadeur van de boon, oftewel peulvruchten.

Hoe doe je dat?

Stuur en mail met je naam, e-mailadres en adresgegevens naar communicatie@nmfdrenthe.nl o.v.v. ‘Ik ben een bruune bonen burger’.

Wat kan je doen als ambassadeur?

  • Schrijf een blog over wat jou inspireert om de boon te promoten. Wij plaatsen het dan op dit gezamenlijke blog de Voetspot en delen het op onze Facebookpagina.
  • Doe mee met onze Facebook community: plaats regelmatig recepten en tips over bonen. En deel berichten over bonen van anderen.
  • Vertel tijdens verjaardagen hoe lekker, gezond en duurzaam bonen zijn.

Bonen-promotiepakket

bonentas
Voor de ambassadeurs van de boon, hebben we een een leuk bonen-promotiepakket. Hiermee kan je zichtbaar maken dat jij pro-bono bent! Na aanmelding krijg je dit thuis gestuurd.

 

 

Ik bid wel veur bruune boon’n!

Geïnspireerd door Bartje hebben we deze slogan bedacht. Weet jij nog wie Bartje is? Lees hier zijn verhaal (pdf).

Waarom bonen?

Bonen zijn gezond, duurzaam en hebben een kleine ecologische voetafdruk. Lees meer over bonen in deze flyer ‘Wat jij wilt weten over bonen’ (pdf).