Binnenkort opent de Buurderij in Assen

27 juni 2017

Binnenkort opent de Buurderij in Assen

Voor lokale, biologische producten dichtbij huis

In de zomer van 2016 heeft het netwerk van Boeren & Buren haar webplatform in Nederland gelanceerd, met als doel om ook hier zoveel mogelijk consumenten toegang te geven tot een lekkere en gezonde voeding en de lokale landbouw te ondersteunen. Haar missie is om de korte keten de beste tools in handen te geven en een netwerk uit te bouwen om samen het voedselsysteem te verbeteren. Oorspronkelijk komt dit innovatieve concept overgewaaid uit Frankrijk en na vijf jaar hard werken telt het hele netwerk in Europa dan al meer dan 800 Buurderijen: in Frankrijk, België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Duitsland. En Nederland hoort natuurlijk ook in dit rijtje thuis! Sterker nog: ook in Assen!

In Assen opent binnenkort een nieuwe Buurderij. Consumenten kunnen online lokale en biologische producten bestellen en offline ophalen op de zevensterstraat nummer 19 (oude locatie vredeveldschool Assen Oost). De Buurderij is nog in opbouw en zoekt naast leden ook lokale ondernemers, die hun producten via de Buurderij willen aanbieden: fruit, eieren, zuivel, brood, honing en jam. Interesse? Neem dan contact op met Roely van Asselt (0592-859326 of via roely.boerenenburen@gmail.com)

Wil je als consument lid worden?
Door lid te worden van de Buurderij ontdek je het lokaal lekkers uit je regio. Je kookt het hele jaar met verse producten, op het ritme van de seizoenen. Je koopt wat je wilt, wanneer je wilt, zonder verdere verplichtingen. Ook betaal je een juiste prijs aan de producenten, die zo duurzaam kunnen leven van hun activiteit. Interesse? Ga naar www.boerenenburen.nl en klik op de landkaart op Assen en je kunt je inschrijven. Er zijn geen inschrijfkosten en geen verplichte afname aan verbonden.

Een prachtig initiatief voor de lokale voedselketen in Drenthe!